Annonce
Erhverv

Tilfredse ejere: Stort hollandsk firma er på vej til at overtage Nicolaisen & Larsen

Nicolaisen & Larsen, der har 56 ansatte, er på vej til at blive overtaget af hollandske Royal Reesink, og intentionen er, at Ulfborg-firmaet forsat skal udvikle sig. Pressefoto: Thomas Frederiksen
Nicolaisen & Larsen, der i 45 år har importeret entreprenørmaskiner med base i Ulfborg, er på vej til at blive overtaget af stort hollandsk selskab.

ULFBORG: Hollandske Royal Reesink B.V. og Nicolaisen & Larsen i Ulfborg er på vej til at forene kræfterne i Danmark. Den 15. december 2020 underskrev de to selskaber en hensigtserklæring (letter of intent) om at forene kræfterne.

Nicolaisen & Larsen har været forhandler af JCB industri- og entreprenørmaskiner siden 1975 med base i Ulfborg og afdelinger i Vissenbjerg og Ringsted. Firmaet har 56 ansatte og havde seneste regnskabsår en bruttofortjeneste på 30 millioner kroner. Egenkapitalen er ifølge det seneste regnskab på  66 millioner kroner.

Samtidig har der i flere år været usikkerhed om et generationsskifte.

Annonce

- Hverken min bror Peder eller jeg har efterkommere, der ønsker at drive virksomheden videre, så vi har vidst, at der skal findes nye ejere, siger Susanne Nicolaisen, der er medejer, og som i 2019 vendte tilbage som administrerende direktør.


- Det er det bedst tænkelige, der kunne ske. Nicolaisen og Larsen beholder den danske ledelse og medarbejderne, og hollænderne ser det som en langtidsinvestering, hvor de vil udvikle og styrke virksomheden,

Susanne Nicolaisen, adm. direktør og medejer af Nicolaisen og Larsen


Hun er glad for, at der nu er lagt op til, at det hollandske firma køber alle aktierne i Nicolaisen og Larsen.

- Det er det bedst tænkelige, der kunne ske. Nicolaisen og Larsen beholder den danske ledelse og medarbejderne, og hollænderne ser det som en langtidsinvestering, hvor de vil udvikle og styrke virksomheden, siger Susanne Nicolaisen, der er 70 år, mens broren Peder Nicolaisen er 66 år.

Stort hollandsk firma

Royal Reesink er et stort selskab med en omsætning på cirka 7,5 milliarder kroner og omkring 2500 ansatte.

Firmaet har i forvejen 36 datterselskaber i ti lande, og ifølge Dagbladets oplysninger er intentionen, at Nicolaisen og Larsen bliver et tilsvarende datterselskab.

Royal Reesink er markedsledende som international distributør og tjenesteudbyder inden for maskiner og reservedele til landbrugssektoren, entreprenører, materialehåndtering og konstruktion. Det 234 år gamle hollandske selskab har base i Holland og datterselskaber spredt over hele verden.

For Royal Reesink skal det nye samarbejde være med til at øge firmaets tilstedeværelse i Norden.

- Vi har stor tillid til det nuværende team hos Nicolaisen & Larsen, som vil blive udvidet yderligere med en solid salgsstyrke, siger Gerrit van der Scheer, CEO hos Royal Reesink i pressemeddelelsen.

Der vil i de kommende måneder blive arbejdet med detaljerede planer for samarbejdet, og det nye partnerskab forventes officielt bekræftet inden udgangen af første kvartal 2021.

Annonce
Holstebro

Burgerbygning, fodboldgolf, hæng på lygtepælene og hav et stort klistermærke af dig selv på din bil: Det kan godt være lidt skræmmende

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

19 ud af 20 ledige anmeldt til a-kasse for ikke at stå til rådighed - men det førte aldrig til en sanktion: Se her, hvad nogle af grundene kunne være

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Sport

Tidligere landsholdskeeper tager over som målmandstræner i TTH

Sport For abonnenter

HB-midt godkender det ene point mod Vejgaard: - Af erfaring ved jeg, at det er et svært sted at vinde

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Kultur For abonnenter

Verdens måske største af sin slags: Familien Kristensens samling fylder nu 600 kvadratmeter

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Annonce