Annonce
Erhverv

Stor fyringsrunde for et år siden: Nu skal Birn kæmpe for at få nye medarbejdere

For et år siden så det meget dystert ud på Vald. Birns Jernstøberi. Nu er ordrebogen helt anderledes fyldt, og nu står kampen om at score nye medarbejdere. Foto: Morten Stricker
Vald. Birns Jernstøberi måtte for et år siden igennem en stor fyringsrunde. Nu står den på kamp om at skaffe kvalificeret arbejdskraft nok.

Holstebro: For et år siden blev Vald. Birns Jernstøberi ramt hårdt af den brutale nedlægning rundt omkring i Europa og resten af verden. Omsætningen faldt i andet kvartal med 45 procent.

En stor fyringsrunde var nødvendig. Omkring 100 medarbejdere måtte sig farvel til en af de største arbejdspladser i Holstebro.

Men et år senere ser situationen helt anderledes ud. Nu er støberikoncernen tilbage på niveauet fra før coronakrisen med omkring 500 medarbejdere på støberiet i Holstebro.

Annonce

- Det ser langt bedre ud nu end for et år siden. Ordrebøgerne er godt fyldt op, og det billede tegner sig også for resten af året, så det er meget positivt, siger administrerende direktør Jens Axel Birn.

Situationen er vendt så meget på hovedet, at det nu er en kamp om at få dygtige medarbejdere nok. Jernstøberiet er ikke den første virksomhed i Nordvestjylland, der mærker, at kampen om de ledige hænder er skærpet, efter at aktiviteten i industrien for alvor er kommet i gang igen.

- Det bliver en udfordring for Birn og en del andre. Det gælder virkelig om at være fremme i skoene i kampen om nye medarbejdere. Vi kan glæde os over, at vi har en meget dygtig kerne af af medarbejdere, siger Birn-direktøren.

Lav ledighed

Jens Axel Birn er langt fra den eneste, der nu for alvor mærkede den skærpede kamp om arbejdskraften i Vestjylland og resten af landet.

- Det er en udfordring, vi vil se i de kommende måneder, siger Claus Arberg, der er formand for Dansk Industri Midt-Vest og direktør for Hvidbjerg Vinduet, der ikke længere har en lang liste, hvor de har kandidater til de ledige job.

Der er heller ikke mange at tage af i arbejdsløshedskøen. Ledigheden i Vestjylland er igen røget helt i bund, efter at coronakrisen er ved at drive over. De seneste tal fra det regionale arbejdsmarkedsråd i Vestjylland viser, at ledigheden i Holstebro er nede på 2,8 procent. Den er kun mindre i Skive og Ringkøbing-Skjern.

Annonce

Underskud

Med langt flere opgaver i bogen ser de økonomiske forventninger markant bedre ud end i 2020, der på koncernniveau endte med et underskud. Det var ikke mindst nedgangen i månederne før sommer, der gjorde ondt.


Det bliver en udfordring for Birn og en del andre. Det gælder virkelig om at være fremme i skoene i kampen om nye medarbejdere. Vi kan glæde os over, at vi har en meget dygtig kerne af af medarbejdere

Jens Axel Birn, direktør


- Vi har heldigvis haft adgang til hjælpepakker, og det er vi meget taknemmelige for, ellers havde det set værre ud, siger Jens Axel Birn.

Birn modtog i 2020 22 millioner kroner fra staten i kompensation. Underskuddet efter skat endte på 8,3 millioner kroner. På den primære drift var der et underskud på 42,5 millioner kroner. Omsætningen faldt med 200 millioner kroner, så den endte på 778 millioner kroner i 2020, hvor der også var en nedgang i investering i anlæg.

Annonce
Holstebro For abonnenter

Nybyggere i klemme: Erhvervsfolk strides om retten til jordstykke og millionfortjeneste

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Efter dødsulykken: Sådan har kvinde det efter sin mands død

Struer For abonnenter

Banken forlanger sikkerhed for, at politikere fra byrådet holder sig fri af både hvidvask og terrorisme

Holstebro

Tomme studiepladser skal løses med flere uddannelser

Leder For abonnenter

Dødsulykken på Idomlundvej: De lukkede døre i retten er et problem

Sport For abonnenter

Træneren rørt og stolt: Vandt guld med Holstebro i 2016 - nu topper de karrieren i Tokyo

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Holstebro

58-årig kvinde nægter sig skyldig i sin mands død: Kan ikke forstå at hendes promille skulle have været så høj

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Holstebro

Sundhed? - Det handler om balancen af maden på tallerkenen

Leder For abonnenter

Studieansøgninger afslører et land i ubalance

Holstebro

Politiet advarer: Der er ikke taget intime fotos af dig

Annonce