Annonce
Holstebro

Stor 80'er-fest kommer til Holstebro

Musikteatret i Holstebro forventer at kunne samle 6000-7000 til en stor 80'er musikfestival. Arkivffoto: Morten Stricker
I 2020 bliver Musikteatret vært for en 80'er-fest i den første weekend i juni. Det største internationale navn bliver Bananarama, mens Maria Bramsen og Anne Dorthe Michelsen er blandt de danske topnavne. Dagen efter gælder det navne som Burhan G, NOAH og Pernille Rosendahl.

Holstebro: I slutningen af august er der igen lagt op til en stor musikfest, når karavanen "Vi Elsker 90'erne" igen besøger Holstebro.

Men næste sommer skal 1980'erne også hyldes i Holstebro.

Den nye musikkaravane "Vi Elsker 80'erne" kommer til Holstebro fredag den 5. juni. Det er første del af to Open Air-koncerter på pladsen foran Musikteatret.

En række populære kunstnere fra 80'erne skal bringe publikum tilbage til årtiet, hvor walkman, Preben Elkjær og La Coste-poloer var meget populære.

Det største internationale navn bliver pigegruppe Bananarama, der leverede hit som Cruel Summer og Love in the First Degree. Pigegruppen var også helt i top med pladesalg.

Gruppen Back to Back er sammen med Maria Bramsen og Anne Dorthe Michelsen fra Tøsedrengene et par af de danske islæt. I løbet af kort tid forventes 10-12 nye navne at blive præsenteret til 80'er-festen grundlovsdag.

- Opbakningen og loyaliteten til Vi Elsker-konceptet er stor i Holstebro, og vi håber, at mange vil bakke op om det nye tiltag, siger koncertarrangør Riffi Haddaoui, der også står bag Vi Elsker 90'erne, i en pressemeddelelse.

Holstebro er det eneste sted i Jylland, hvor 80'er-karavanen kommer forbi i 2020.

Annonce

Afterparty

Lørdag den 6. juni bliver der også inviteret til fest foran Musikteatret.

Her kan publikum opleve fire af tidens mest aktuelle og populære artister på en helt ny måde, når de spiller sammen med Danmarks Underholdningsorkesters hold af strygere, blæsere og slagtøj. Sound of Symphony er et nyt koncertformat, som samler og genfortolker en række af tidens store musikbidrag.

De fire kunstnere er Burhan G, NOAH, Pernille Rosendahl og HUSH.

Direktør i Musikteatret, Anders Jørgensen ser frem til to dage med Open Air.

- Jeg forventer, at vi kan samle 6-7000 mennesker til 80'er-koncerten. Jeg føler mig også sikker på, at der vil komme publikum fra et stort område. Bananarama er det bedst sælgende 80'er band, og jeg kan godt forsikre, at flere af de navne, der bliver præsenteret senere, er store artister, som publikum kan glæde sig til, siger Anders Jørgensen, der forventer omkring 5000 publikummer til det lidt mere stille andendagsgilde.

Leder efter ny Sting

Musikteatrets direktør Anders Jørgensen føler sig sikker på, at Bananarama bliver et hit sammen med en række andre kunstnere fra 1980'erne.

Men han ved godt, at pigegruppen ikke helt er i samme kategori som Sting, der var det helt store navn i år.

- Vi er stadig i markedet for finde det helt rigtige navn. Men vi har ikke fundet det endnu. Vi skal være sikre på, at det er det rigtige. Vi håber stadig, at det vil lykkes. Vi har fået tilbudt flere navne, som ville være oplagte til større byer end Holstebro, men vi er nervøse for, at de er lidt for skæve til Holstebro, siger Anders Jørgensen.

Ambitionen er stadig at finde det helt rigtige navn, så det igen er muligt at præsentere et navn med så bred appel som Sting.

- Det er ikke sikkert, at det lykkes, men det er helt klart ambitionen, siger direktøren, der ikke mener, at det kolliderer, at der i 2020 både er stor 80'er- og 90'er-koncert.

- Det er den samme arrangør, der står bag begge arrangementer, så det er helt afstemt. Det ene koncert er i starten af juni, mens det andet er i slutningen af august, siger Anders Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce