Annonce
Holstebro

Storåen skal markedsføres bedre og tiltrække flere lystfiskere

Det er attraktivt at fiske i Storåen. Nu skal en øget markedsføringsindsats sørge for, at den også kan bruges til at få flere turister til at bide på krogen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Storåen er et attraktivt sted at fiske for lystfiskere. Nu skal åen markedsføres så den også kan bruges til at lokke turister til kommunen. Hos formanden for den lokale fiskeriforening er der bekymringer for, om flere lystfiskere vil forringe produktet.
Annonce

Holstebro: Det bliver beskrevet som juleaften for lystfiskerne, når laksesæsonen skydes i gang, og man kan smide snøren i vandet i Storåen.

Det er et attraktivt sted at fiske, og derfor vil kommunens erhvervs- og turismeudvalg nu bruge åen som en magnet til at tiltrække flere turister, der går op i lystfiskeri.

- Vi har nogle fantastiske muligheder for at fiske, og det har vi nok ikke fået markedsført godt nok. Så det vil vi prøve at lave om på nu, siger formand for erhvervs- og turismeudvalget, Søren Olesen (DF).

Projektet, som kommunen vil være en del af, hedder Riverfisher og er et tværkommunalt samarbejde, hvor også Skjern Å og Karup Å bliver promoveret.

- Det er et godt og lokalt samarbejde, og nu har vi besluttet, at det er noget, vi gerne vil prøve, og så skal vi have fundet de endelige løsninger sammen med de lokale aktører, siger Søren Olesen.


Jeg kan sagtens forstå, at kommunen gerne vil bruge åen til at trække flere turister hertil, men jeg håber, at de har tænkt det helt igennem. Der er jo ingen, der har interesse i at stå i nakken af hinanden og fiske

Gunnar Pedersen, formand for Holstebro og Omegns Fiskeriforening


Der bliver afsat 180.000 kroner til at deltage i projektet. Det er et beløb i en størrelse, der gør, at udvalget også er klar til at trække sig igen, hvis det skulle vise, at det ikke har den ønskede effekt.

- Vi vil selvfølgelig ikke fortsætte, hvis det ikke giver mening. Men nu prøver vi det i et år eller to, siger Søren Olesen.

Annonce

Vil ikke stå i nakken af hinanden

Det er dog ikke alle, der vil gnide sig i hænderne over at se flere fiskestænger langs åen. Formanden for Holstebro og Omegns Fiskeriforening, Gunnar Pedersen, er nervøs for, om der kan komme så mange lystfiskere til, at åen bliver mindre attraktiv.

- Jeg kan sagtens forstå, at kommunen gerne vil bruge åen til at trække flere turister hertil, men jeg håber, at de har tænkt det helt igennem. Der er jo ingen, der har interesse i at stå i nakken af hinanden og fiske, siger Gunnar Pedersen.

Den problemstilling køber Søren Olesen dog ikke. Han forstår foreningens bekymringer, men han mener samtidig, at det vil være et luksusproblem, hvis der pludselig bliver for mange lystfiskere langs åen.

- Jeg tvivler på, at vi når dertil bare sådan lige, og i så fald må vi jo regulere til den tid, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Millioner af nedgravede mink: Jura-eksperter sår tvivl om lovlighed af minkgrave

Annonce