Annonce
Holstebro

Stopper nedgravning af mink: Nogle skal flyttes længere væk fra truet sø

Tilkørslen af døde mink til Nr. Felding for at blive gravet ned er nu stoppet. Samtidig bliver nogle af de mink flyttet, som er tættere på søen end 150 meter, og som ikke er dækket til - eller kommet op til overfladen. Foto: Morten Stricker
Myndighederne flytter nu rundt på nogle af de mink, som er begravet for tæt på Bovtrup Sø. Til gengæld bliver der nu ikke kørt flere døde mink til det militære område ved Nr. Felding.

Nr. Felding: Der bliver nu ikke kørt flere døde mink til det militære område ved Nr. Felding, hvor millioner af mink er blevet begravet de seneste par uger.

- Resten bliver i stedet kørt til området ved Karup, siger Kasper Klintø, der er indsatsleder for nedgravning af mink i Fødevarestyrelsen.

Arbejdet på stedet er dog ikke stoppet. Der bliver nemlig flyttet rundt på nogle af de døde mink, som ved en fejl ligger tættere på Bovtrup Sø end 300 meter.

- Der er nogle af gravrenderne, som ligger inden for 300 meter, som ikke er dækket til, og der tager vi nu minkene op og flytter op i andre grave i den fjerneste ende - og længst væk fra søen, siger Kasper Klintø, der normalt er kontrolchef i Fødevarestyrelsen.


Der er nogle af gravrenderne, som ligger inden for 300 meter, som ikke er dækket til, og der tager vi nu minkene op og flytter op i andre grave i den fjerneste ende - og længst væk fra søen

Kasper Klintø, indsatsleder for nedgravning af mink i Fødevarestyrelsen.


Flytningen gælder også nogle af de meget omtalte mink, som er poppet op af jorden og op til overfladen, efter de ellers i første omgang var dækket til med jord.

- De steder, hvor mink er poppet op, graver vi dem også op og flytter dem op i modsatte ende, tilføjer han.

Han oplever ikke, at minkene specielt popper op, fordi de "sejler" i renderne - og ned i den lave ende af skrånende render.

- Det er mere tilfældigt, hvor de popper op. Det er en naturlig proces, hvor der sker en gæring, når der ligger så mange døde mink, siger Kasper Klintø.

Annonce

Afventer forklaring

I Holstebro Kommune afventer miljøchef Torben Mølgaard nu nærmere forklaring fra de statslige myndigheder på, hvad der skal ske i området med nedgravede mink.

- Vi er ikke blevet spurgt undervejs. Men vi har et møde med Miljøstyrelsen i næste uge, hvor vi har en række spørgsmål. Vi er meget interesseret i baggrunden for beslutningen om placering af minkene, siger Torben Mølgaard.

- Vi har et stort behov for svar på, hvad konsekvenserne er for både søen, for vandløb og for tør natur i området. Og hvad risikoen er for, at der via Storåen sker forurening af Nissum Fjord, tilføjer han.

Allerede 10. november spurgte avisen Miljøstyrelsen om risikoen for forurening af en sø blot 150 meter fra minkgravene og af vandløb i området. Styrelsen har endnu ikke svaret. Men tirsdag sagde styrelsen så, at det er en fejl, at mink ikke er nedgravet mindst 300 meter fra Bovtrup Sø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nu åbner Aldi større butik i Struer

Annonce