Annonce
Debat

Stop nu den spareøvelse, der sender vores børn alt for tidligt i børnehaven

Signe Munk, MF (SF). Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Læserbrev: Det er bekymrende, at man i flere vestjyske kommuner sender vuggestuebørn tidligere i børnehave end ved de normale tre år, fordi det er billigere for kommunen at sende et barn i børnehave, hvor normeringen er dårligere. Det gælder i halvdelen af landets kommuner - herunder også Lemvig.

Det er simpelthen ikke holdbart. Det er synd for de mindste børn, som ikke er klar. Og det er synd for de større børn, som bliver tilsidesat. Og det skal stoppes. Det kæmper SF for netop nu ved finanslovsforhandlingerne.


Det er bekymrende, for som alle forældre ved: Små børn har brug for hjælp til flere ting end ældre.

Signe Munk, MF (SF)


Vi kæmper for at fjerne kommunernes incitament til at rykke børnene for tidligt i børnehave. Det skal være slut med at spare på børn ved at tvinge dem hurtigt videre. Pengene skal følge barnet, så der altid følger en vuggestuenormering med et barn under tre år - også hvis barnet bliver rykket i børnehave.

Det er bekymrende, for som alle forældre ved: Små børn har brug for hjælp til flere ting end ældre. Til at lyne flyverdragten eller til at snøre snørebåndet. Til hjælp med madpakken eller til lige at tage en klud til snotnæsen en kold decemberdag på legepladsen. Det er jo trods alt ikke for sjov, at vi har en større normering i vuggestuerne end i børnehaverne. Mindre børn har brug for mere opmærksomhed. Og det skal vi give dem.

Når børns trivsel bliver en brik i en spareøvelse, går det både ud over de børn, der pludselig ikke får den opmærksomhed, de har brug for. Og samtidig går det ud over alle de andre børn, når voksenkontakten bliver mindre, fordi pædagogernes tid skal bruges på de mindste. Det skal der laves om på, og vi kæmper for, at det lykkes!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce