Annonce
Holstebro

Stolthed over at blive stemplet som gazelle-virksomhed

Østermark Grouting kan for tredje gang på tre år kalde sig gazellevirksomhed. På billedet er det direktør Jens Ole Henriksen. Foto: Morten Stricker.

23 virksomheder i Holstebro Kommune kan kalde sig gazelle-virksomhed det kommende år. Østermark Grouting er en af de helt tunge vækstvirksomheder, og de kalder det en stor ære at få et synligt bevis for fremgang og vækst.

Holstebro: Når danske virksomheder bliver koblet sammen med en gazelle, er det udtryk for, at virksomheden oplever en stor vækst.

Gazellevirksomhed er en betegnelse for en hurtigt-voksende virksomhed, som minimum har fordoblet sin omsætning over en fireårig periode eller fordoblet overskuddet over en tilsvarende periode. Det er forbundet med stor prestige at kunne kalde sig gazelle-virksomhed, som dagbladet Børsen har stået for at kåre siden 1995.

De 580 midtjyske virksomheder blev hyldet ved en stor fest i Aarhus i denne uge. Madfirmaet hungry.dk blev vinder af den fineste pris i Midtjylland.

En af de Holstebro-virksomheder, der var til stede, var Østermark Grouting, der er specialister i at støbe fundamenter til vindmøller. Det er en virksomhed, der har oplevet stor vækst, og de har på det seneste udvidet markedet, så virksomheden sælger til hele verden. Det seneste regnskab viste et overskud på 12,2 millioner kroner.

Hos Østermark Grouting er der stor glæde over gazelle-prisen.

- Det er en stor ære at få prisen. Det er tredje år i træk, at vi kan kalde os gazelle-virksomhed. Det er noget, der gør os stolte, og det er en meget fin belønning for det store arbejde, der er lagt i virksomheden, der begyndte ude i lille Asp. Det er helt klart noget, vi kan bruge positivt. Det viser, at vi er en virksomhed i vækst, siger Michelle Rounborg, der er Group Sales Support, hvorunder markedsføringen hører.

Hun håber, at virksomhedens ejere igen skal til gazelle-fest i 2019.

- Vi håber meget at kunne vinde for fjerde gang. Vi oplever en stor vækst i disse år. Vi er ikke kun i Danmark og Europa. Vi er også i Kina og Australien, siger Michelle Rounborg.

Annonce

Gazelle-virksomheder

Holstebro Kommune har følgende gazellevirksomheder:Kreaturhandler Bjarne Andersen

Østermark Grouting

Tømrerfirmaet Munksgård

Wullum Pasgaard

Ceramicspeed Sport

Jysk Energi Teknik

Munkbro Svineavl

Fashion Shopping

Tipa Emballage

AN. Rørmontage

Bodahl Møbler

Dyrtex

Indretningsfabrikken

B.F. Malketeknik

Preben Poulsen Entreprenørfirma

Ørnhøj Køleteknik

Holstebro Grader Service

Atra Arkitekterne

3P Technology

TM Entreprenørfirma

Dansk Skovudstyr

Svane Køkkenet Holstebro

Fo2net

Innovativt Midtjylland

Midtjyllands gazellevirksomheder udgør nu hele 27,6 procent af alle gazeller i landet. Det er ifølge Niels Lunde, chefredaktør på Børsen, et udtryk for den iværksætter- og innovationslyst, der er i regionen. På kun ét år har Midtjyllands gazellevirksomheder samlet set skabt hele 1.982 nye arbejdspladser.

- Det er imponerende at se, at så mange midtjyske virksomheder igen i år lykkes med at bevare den positive vækst. Når man som region huser mere end en fjerdedel af alle landets gazeller, så er det ikke kun en sejr for virksomhederne. Det har også stor betydning for beboerne i Midtjylland. For i takt med virksomhedernes succes, bliver der også skabt flere arbejdspladser i regionen. Det er det, der gør gazellerne så vigtige for os alle, siger chefredaktøren i en pressemeddelelse.

I 2018 var der 23 gazelle-virksomheder fra Holstebro. Det et et mindre fald i forhold til 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Kultur

Her bliver du taget virkelig godt imod

Annonce