Annonce
Lemvig-Thyborøn

Stolpe ud og 'snydt' i Thisted: Den afslutning kommer til at holde mig vågen i nat

Pelle Schilling kunne sagtens se sig selv i øjnene efter onsdagens kamp, men den sidste afslutning ærgrede ham. Foto: Johan Gadegaard
Lemvig-Thyborøn tabte et tæt opgør på udebane mod Mors-Thy. Marginalerne var ikke med holdet til sidst, og det var dommerne, ifølge træner Anders Thomsen, i den grad heller ikke.

Thisted: Det var på mange måder et godt billede på kampen. Da der manglede 37 sekunder af onsdagens kamp havde Pelle Schilling muligheden for at udligne fra fløjen.

Fløjspilleren, som spillede en rigtig god kamp, misbrugte dog chancen. Han tog den helt rigtige beslutning, men den bløde afslutning ramte indersiden af stolpen og hoppede ud.

De berømte marginaler manglede for Lemvig-Thyborøn.

- Den kommer nok til at holde mig vågen i nat, konstaterede Pelle Schilling efterfølgende.

Skuffelsen lyste ud af fløjspilleren som kunne notere sig for seks mål på syv forsøg. Den fine statistik var dog svær at finde glæde i umiddelbart efter opgøret.

- Vi har været skuffet en del gange i den her sæson, men den her gør ondt. For mig er det her den største skuffelse, for vi havde virkelig muligheden for point, siger Pelle Schilling.

Annonce

Kampen i tal

Mors-Thy Håndbold - Lemvig-Thyborøn Håndbold 29-27 (14-14)

Primo Tours Ligaen, herrer

Stillinger undervejs: 1-0, 5-3, 5-6, 8-8, 11-11, 14-14, 19-17, 19-20, 22-22, 25-23, 26-25, 29-27.

Mål, MTH: Jonas Gade 6, Frederik Tilsted 5, Erik Toft 5, Lasse Pedersen 3, Jacob Hessellund 3, Jens Dolberg 2, Emil Bergholt 2, Mads Hoxer 2, Allan Toft 1.

Mål, LTH: Pelle Schilling 6, Mads Thymann 4, Mark Nikolajsen 3, Jacob Østergaard 3, Jonas Langerhuus 2, Nicolaj Spanggaard 2, Rasmus Porup 2, Jesper Kokholm 1, Christian Holm 1, Nicolai Pugholm 1, Mathias Porsholdt 1.

Udvisninger: MTH 3, LTH 7.

Diskvalfikation: Marcus Dahlin (Direkte rødt kort efter 20 minutter).

Tilskuere: 1224 i Thyhallen.

Snydt

Skuffelsen blev ikke mindre af, at der også gik nogle kendelser imod Lemvig-Thyborøn i slutfasen.

En udvisning til Jesper Kokholm, som han fik fordi han, ifølge dommerparret, kastede rundt med en stregspiller, som er 30-40 kilo tungere end ham selv. Langerhuus fik også en udvisning, som i bedste fald var tvivlsom.

- Vi føler os snydt. Det er som om, at dommerne leder efter måder at sætte sig selv i fokus. Det er simpelthen hjælpeløst så dårligt, som der bliver dømt, da det skal afgøres, siger Anders Thomsen, som ærgrer sig over, at Lemvig-Thyborøn ikke selv fik lov at afgøre kampen.

Træneren var så oprørt over dommerpræstationen, at han havde svært ved at snakke om andet, fordi den ifølge ham fyldte så meget i opgøret.

- Det var en pissegod håndboldkamp, som bølgede frem og tilbage, og så er det bare hjælpeløst, at dem der skal lede den, laver sådan nogle fejl. Vi får ikke lov til at få udbytte af vores gode præstation, lød det fra en tydeligt frustreret cheftræner.

Trives på fløjen

At det var en god håndboldkamp fra et tilskuerperspektiv er svært at være uenig i.

Onsdagens opgør havde simpelthen det hele. Det var en kamp fyldt med taktiske skaktræk, finurlige mål, god tænding og endda et direkte rødt kort. Det faldt efter 20 minutter, da Marcus Dahlin tacklede en svævende Christian Holm med to strakte arme.

- Der var en helt fantastisk stemning, og vi kan nok også sætte pris på vores præstation om nogle dage. Lige nu er det bare forfærdeligt, at vi ikke vinder, siger Pelle Schilling, som sammen med resten af holdet blev båret frem af en stor flok LTH-fans.

Fansene skabte en fantastisk larm nede i det ene hjørne.

Fløjspilleren selv leverede sin velsagtens bedste kamp i LTH-trøjen og viste stor træfsikkerhed fra både straffekastlinjen og fra fløjen. Han begyndte ellers sin LTH-tid som bagspiller, men er vendt tilbage til sin naturlige position som fløj.

- Det har været lidt lettere at komme ud på fløjen. Når man er ny på et hold, er der meget at forholde sig til som bagspiller med systemer og så videre, og man kan lettere koncentrere sig om sit eget spil på fløjen, siger Pelle Schilling.

Næste opgave for Lemvig-Thyborøn er på lørdag, hvor holdet formentlig skal op på den store klinge for at få point. Her kommer Skjern nemlig på besøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FCM

Priske efterlyser vinderkultur hos ulvene

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce