Annonce
Læserbrev

Stoklund, Støjberg, Vermund og Tesfaye

- Hård, hårdere, hårdest. Hvem vinder? Det er desværre svært at vurdere, siger Karsten Filsø. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læserbrev: Hård, hårdere, hårdest. Hvem vinder? Det er desværre svært at vurdere. Det er næsten påfaldende, at der ikke er blevet plads til en DF-er blandt de fire hårdeste.

Støjberg siger, at de syriske flygtninge skal takke danskerne for husly og rejse hjem til Damaskus uden at brokke sig. Charmerende melding i lyset af, at diktatoren Assad stadig er ved magten. Han var direkte ansvarlig for tortur og brug af giftgasser mod sit eget folk. Et faktum som direkte betyder, at en del af de syriske flygtninge i Danmark kom her uden deres mænd, sønner, fædre eller brødre, fordi de var mishandlet ihjel.

Stoklund håner formandskabet i Danmarks Lærerforening, som sammen med andre har skrevet et læserbrev i Berlingske Tidende, hvor de appellerer til medmenneskelighed. Han mener, de passende kan slå sig ned som konsulenter for udlændingestyrelsen, som de tilsyneladende føler sig klogere end. Det er en flabet bemærkning, idet læserbrevet ikke på noget sted angriber myndighederne for deres arbejde. De arbejder da også på at virkeliggøre det bras, politikere har besluttet. Det er sidstnævnte, der appelleres til. 10 ud af de 11 kilder, der lægges til grund for udvisningerne, undsiger konklusionerne i baggrunden for hjemsendelserne. Danmark står alene med vurderingen af, at det er sikkert at hjemsende syriske flygtninge. Nu er Ungarns kulsorte regeringschef Orban blevet inspireret af den danske praksis, så nu er der to lande.

Annonce

Det er på sin plads med lidt ordentlighed. Hjemsend først, når der er reel fred, og når årsagen til problemerne er fjernet. Eller giv plads til, at dem der kan og vil, kan blive i Danmark og bidrage til vores samfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce