Annonce
Holstebro

Stokke har ikke virket: Nu skal rundstykker trille rest-motorvej i mål

Jens Axel Birn er formand for motorvejsgruppen, og han var sikker på, at disse stokke ville vække opsigt, da de blev sat op ved Herningvej for at symbolisere indsnævringen af motorvejen ved Herning. Men ingen har bemærket stokkene, og nu prøver gruppen med rundstykke-metoden i stedet. Foto: Jens Kirk

Motorvejsgruppe har forgæves prøvet med stokke for at få det sidste stykke motorvej i mål. Nu prøver den i stedet med rundstykker til bilisterne.

Annonce

HOLSTEBRO: Det er frygten for trafikulykker, som får motorvejsgruppen til at lægge pres på Folketinget for at få lukket "hullet" i motorvejen nordøst om Herning, hvor Holstebro-motorvejen bliver til en to-sporet vej.

Senest har gruppen søgt at symbolisere problemet ved at sætte stokke op ved Herningvej på Nybo Bakke, som symboliserer den indsnævrede motorvej.

- Der er bare det problem, at stokkene har stået der i to måneder, men ingen har lagt mærke til dem, siger Jens Axel Birn, som er adm. direktør for Birn og formand for motorvejsgruppen.

- Så det har været lidt et flop, siger han, trækker på smilebåndet og konstaterer, at græsset er godt på vej til at skjule stokkene.

Men når stokkemetoden nu ikke har virket, så er gruppen klar til at prøve en helt anden metode. Dog ikke gulerødder, men rundstykker til morgenbilisterne fredag den 15. juni.

- Vi uddeler rundstykker for at fortsætte med et langvarigt pres, siger han.

Gruppen har fået lov fra Politiet til at uddele rundstykker og folderen "motorvej hele vejen" til bilister, mens de holder for rødt i krydset.

Annonce

Frygter dødsulykker

Det er især frygten for trafikulykker, som har fået Erhvervsforum til at etablere motorvejsgruppen, som både har haft møde med transportministeren og med Folketingets Transportudvalg. Og de henviser til de otte dræbte på den tilsvarende vej omkring Brande, før den blev til motorvej.

- Vi har set ulykker på strækningen på syv kilometer, og det kommer til at gå galt igen, hvis der ikke sker noget. Vi har en god dialog med politikerne, men det afgørende er at få penge bevilget, siger Jens Axel Birn.

Der bliver formentlig en milliard kroner i overskud af de 3,9 milliarder, der er bevilget til Holstebro-motorvejen.

- Så pengene er der, og det handler om vilje, siger Jens Axel Birn.

Hullet vil koste 400 millioner at lukke, men samtidig er der et hul på fire kilometer i messemotorvejen vest om Herning.

- Det er fint, hvis der er penge til begge strækninger. Men det vigtigste er det nordlige vejstykke, for ingen vil køre ekstra fem kilometer rundt om Herning, når de skal til Aarhus, siger Jens Axel Birn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Magiske koncerter på plænen

Struer

Calle hopper over træflisen

Annonce