Annonce
Mærkedage

Stjernen der røg ud af VM-truppen med et brag

Den tidligere franske fodboldspiller Nicolas Anelka har været en af verdens dyreste fodboldspillere. I dag er han ungdomstræner i Lille. Torsdag den 14. marts fylder han 40 år. (Arkivfoto) Dibyangshu Sarkar/Ritzau Scanpix
Den tidligere franske angriber Nicolas Anelka har været en af verdens dyreste fodboldspillere. Torsdag den 14. marts fylder han 40 år.

40 år: Han var på den dårlige måde en af hovedpersonerne, da Frankrig floppede fuldstændig ved fodbold-VM i Sydafrika i 2010 og røg ud efter de indledende gruppekampe.

Før den sidste gruppekamp, hvor Frankrig skulle møde værterne fra Sydafrika, nægtede de franske spillere at træne.

Det skete i protest mod hjemsendelsen af angriberen Nicolas Anelka, Han havde i pausen af 0-2-kampen mod Mexico haft et skænderi med den franske landstræner.

- Rend mig, din beskidte søn af en luder, skulle Anelka angiveligt have sagt til træneren, Raymond Domenech.

Og dermed sluttede Anelkas landsholdskarriere.

Men bortset fra VM-floppet i 2010 kan Nicolas Anelka, der 14. marts fylder 40 år, se tilbage på en blændende karriere på grønsværen.

Han blev født i en forstad til Paris og havde forældre, der stammer fra Martinique.

Anelka, der som ung konverterede til islam, indledte sin karriere i Paris Saint-Germain, hvor han blev spottet som et kæmpe talent.

Det førte ham videre til en stribe udenlandske storklubber som Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Chelsea og Juventus.

Undervejs i karrieren har den franske angriber været en af verdens dyreste fodboldspillere.

Da han spillede for Chelsea, blev han i sæsonen 2008-09 topscorer i Premier League foran Cristiano Ronaldo, der dengang spillede for Manchester United.

Og med 125 mål er han nummer 15 på alle tiders liste over topscorere i Premier Leagues historie.

Nicolas Anelka nåede også at spille 69 kampe for det franske landshold, hvor han scorede 14 mål, inden det hele sluttede med et brag.

I dag er han ungdomstræner i Lille og blandt andet med til at promovere fodbold i Pakistan.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce