Annonce
Holstebro

Stings egne folk må tage hjem efter koncert - kunne ikke få hotelseng

- Det er et kæmpe problem. Jeg må flere gange om året sige nej til store møder og konferencer. Kunden er med et stykke hen i processen, men når vi så ikke kan garantere hotelkapacitet nok i byen, men vi skal ud i periferien, så vælger de Holstebro fra, siger Anders Jørgensen, direktør for Musikteatret Holstebro. Genrefoto
- Det er et kæmpe problem, at Holstebro ikke har overnatningskapacitet til store arrangementer, siger musikteaterdirektør Anders Jørgensen.

Holstebro: Der er ikke hotelkapacitet nok i Holstebro.

Kritikken rejses af musikteaterdirektør Anders Jørgensen.

- Det er et kæmpe problem. Stings management-team kan ikke engang få hotel i byen, men må tage hjem til København samme aften, siger Anders Jørgensen.

Byens hotelejere mener imidlertid, at overnatningskapaciteten er præcist, som den skal være. Hvis der kommer 7000 mennesker til byen for at høre Sting, så ville det være mærkeligt andet, end der ikke er helt hotelsenge nok.

- Vi mangler værelser, når der sker noget i byen, og det render sammen med vores egne bryllupsarrangementer, men vi kan jo ikke sætte værelserne på lager, når der ikke sker noget i byen, siger Gubber Kristensen, direktør på Hotel Schaumburg.

Men dét er, set fra musikteaterdirektørens stol - diskussionen om hønen og ægget. Den utilstrækkelige kapacitet koster Holstebro omsætning, mener musikteaterdirektøren.

- Jeg må flere gange om året sige nej til store møder og konferencer. Kunden er med et stykke hen i processen, men når vi så ikke kan garantere hotelkapacitet nok i byen, men vi skal ud i periferien, så vælger de Holstebro fra. For når man holder en konference, vil man gerne også bo relativt tæt sammen, så man kan mødes og hygge i baren om aftenen. Men også når vi har store musicaler, senest Terkel - havde vi 250 overnatninger og nærmest booket hele Hotel Royal, og det var bare til "castet" (skuespillere m.fl.), siger Anders Jørgensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce