Annonce
HB

Stimen fortsætter: - Vi er det bedste hold i puljen lige nu

Andreas Kock leverede både arbejdsraseri og et mål, da HB dominerede mod topholdet. Foto: Morten Stricker
Holstebro Boldklub er ustoppelige i øjeblikket. De havde en del modgang i lørdagens udebaneopgør mod Lyseng, men de sejrede alligevel efter en heroisk indsats.

Lyseng: Tredje gang er lykkens gang.

Sådan sagde HB-angriber Andreas Kock til bænken, da han efter 23 minutter havde misbrugt endnu en chance for at bringe HB foran.

Den første chance kom efter cirka et kvarter, hvor han blev spillet fri efter et skråt indlæg tilbage i feltet, men angriberen ramte stolpen. Kort tid efter blev han spillet fri i dybden, men her sendte han den lige på målmanden.

- Jeg havde en kamp for serie 1 i mandags, hvor det var lidt samme opskrift. To brændte chancer til at starte med, men med alderen, så tror jeg, at man lærer, at det nok skal komme, siger 22-årige Andreas Koch, som trods sin beskedne alder er en af de mere rutinerede på holdet.

Målet kom da også efter 37 minutter, hvor angriberen stangede bolden i nettet efter et godt indlæg.

Annonce

Kampen i tal

IF Lyseng - Holstebro Boldklub 1-2 (0-1)

Danmarksserien, fodbold

Mål: 0-1 Andreas Kock (37.), 0-2 Per Lauge (47.), 1-2 Frederik Søndergaard Hansen (78. - straffespark)

Advarsler: HB: Sebastian Lau Nielsen (45.), Sebastian Lau Nielsen (53.), Stefan Bachmann Nielsen (70.) Martin Hebsgaard Andersen (90.), Lasse Sørensen (90.)

Lyseng: Oliver Østergaard Pedersen (65.), Martin Gernow (72.), Søren Mortensen (77.), Christian Andersen (88.)

Tilskuere: 100 (cirka) på Lyseng Idrætspark

Pragtpræstation

Holstebro Boldklub var dominerede i samtlige faser af opgøret. Havde man ikke studeret tabellen inden, så var det umuligt at se, at det var rækkens nummer ét fra Lyseng, som mødte midterholdet fra HB.

Kort inde i 2. halvleg gjorde Per Lauge det til 0-2, og så kunne HB ellers sætte den i cruisekontrol mod et frustreret Lyseng-hold, som havde meget svært ved at skabe chancer.

Sådan skulle det dog ikke blive, for efter 53 minutters spil fik Sebastian Lau sit andet gule kort, og han måtte dermed gå tidligt i bad.

- Vi bliver skubbet lidt langt tilbage, da vi får den udvisning, men det klarer vi egentligt også fint. Det havde ikke været til at bære at miste point her, for jeg synes, at vi har så mange muligheder for at lukke den, siger HB-træner Kim Kristensen, som måtte ryste brikkerne i forsvaret, da Andreas Kiilerich ikke var til rådighed og Rasmus Goul blev skadet i slutningen af første halvleg.

Bagkæden bestod noget utraditionelt af Jakob Clausen, Frederik Søvndahl, Emil Laursen og Frederik Buur Kudsk i 2. halvleg, men det gav ikke anledning til nervøse trækninger hos cheftræneren.

Med sejren fortsatte HB sin sejrsstime, som nu er på seks sejre i træk. I de to seneste kampe har de slået de to tophold i form af VSK Århus og lørdagens modstander fra Lyseng.

Er i det bedste hold i puljen lige nu?

- Ja, det synes jeg. Man kan godt ærgre sig lidt over, at det først kommer nu, og vi ikke rigtigt kan nå toppladserne, men en god afslutning betyder også et godt afsæt til næste sæson, siger Andreas Koch.

Kampens dommer gjorde ellers hvad han kunne, for at gøre livet besværligt for HB efter pausen. I 2. halvleg løb en Lyseng-spiller over og skubbede til Stefan Bachmann to gange, mens han lå ned, men det valgte kampens dommer helt uforståeligt at taksere til blot et gult kort. Selv dem der heppede på Lyseng måtte konstatere, at det var en hjemmedommer, som var mødt op i 2. halvleg.

Det gjorde sig også gældende, da han valgte at spille hele syv minutters overtid, selvom han havde lagt fem til. Selv en mangelfuld dommerpræstation kunne dog ikke stoppe HB, som i den grad har fået momentum.

Næste opgave for HB er søndag den 19. maj, hvor bundholdet fra Lystrup kommer på besøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En fiasko(le)

Det er næppe en overraskelse, at folkeskolereformen fra 2015 ikke er blevet en succes. Det har mange børn og forældre kunnet mærke på egen krop på dag til dag basis. Men at det fem år efter reformen står så elendigt til, som Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE, nu har analyseret sig frem til, er alligevel bemærkelsesværdigt. Den helt grundlæggende tanke bag folkeskolereformen var sådan set rigtig nok; der var brug for at løfte fagligheden, især i kernefagene. Men i praksis har reformen ført til alt for rigid styring, alt for meget spildtid, alt for mange vikartimer, alt for mange frustrerede børn, lærere og forældre. De svageste elever, der skulle løftes med blandt andet understøttende undervisning, har ikke rykket sig en tøddel - de har i bedste fald stået stille. Og et af de mest konkrete og mærkbare resultater af den store reform er, at andelen af elever med høj trivsel i skolen er faldet. Folkeskolen er en grundsten i velfærdssamfundet. En god folkeskole med et højt fagligt niveau er dét, der kan give alle børn lige muligheder på trods af ulige udgangspunkter. Derfor skal man naturligvis tage VIVE’s konklusioner seriøst, inden alle landets børn og forældre finder ud af, hvor slemt det egentlig står til. Men der er næppe brug for en helt ny folkeskolereform - forskerne peger selv på, at det kan tage mellem fem og 15 år før store reformer for alvor slå igennem. Det har de færreste forældre nok tålmodighed til, og derfor kan der være brug for justeringer, inden den sidste elev har søgt tilflugt på en af landets mange succesfulde friskoler. Man kunne jo begynde med at sætte folkeskolen mere fri. En stor del af de bindende mål, der nok er indført i bedste mening, er endt som spændetrøje, og kunne afskaffes helt, og afløses af mere frihed til den enkelte skole i forhold til at opfylde folkeskolens formål. Det kunne måske give tid til ægte forældreinddragelsen og større metodefrihed. Og det bedste af det hele: Det koster ikke en krone.

Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Annonce