x
Annonce
HB

Stimen fortsætter: - Vi er det bedste hold i puljen lige nu

Andreas Kock leverede både arbejdsraseri og et mål, da HB dominerede mod topholdet. Foto: Morten Stricker
Holstebro Boldklub er ustoppelige i øjeblikket. De havde en del modgang i lørdagens udebaneopgør mod Lyseng, men de sejrede alligevel efter en heroisk indsats.

Lyseng: Tredje gang er lykkens gang.

Sådan sagde HB-angriber Andreas Kock til bænken, da han efter 23 minutter havde misbrugt endnu en chance for at bringe HB foran.

Den første chance kom efter cirka et kvarter, hvor han blev spillet fri efter et skråt indlæg tilbage i feltet, men angriberen ramte stolpen. Kort tid efter blev han spillet fri i dybden, men her sendte han den lige på målmanden.

- Jeg havde en kamp for serie 1 i mandags, hvor det var lidt samme opskrift. To brændte chancer til at starte med, men med alderen, så tror jeg, at man lærer, at det nok skal komme, siger 22-årige Andreas Koch, som trods sin beskedne alder er en af de mere rutinerede på holdet.

Målet kom da også efter 37 minutter, hvor angriberen stangede bolden i nettet efter et godt indlæg.

Annonce

Kampen i tal

IF Lyseng - Holstebro Boldklub 1-2 (0-1)

Danmarksserien, fodbold

Mål: 0-1 Andreas Kock (37.), 0-2 Per Lauge (47.), 1-2 Frederik Søndergaard Hansen (78. - straffespark)

Advarsler: HB: Sebastian Lau Nielsen (45.), Sebastian Lau Nielsen (53.), Stefan Bachmann Nielsen (70.) Martin Hebsgaard Andersen (90.), Lasse Sørensen (90.)

Lyseng: Oliver Østergaard Pedersen (65.), Martin Gernow (72.), Søren Mortensen (77.), Christian Andersen (88.)

Tilskuere: 100 (cirka) på Lyseng Idrætspark

Pragtpræstation

Holstebro Boldklub var dominerede i samtlige faser af opgøret. Havde man ikke studeret tabellen inden, så var det umuligt at se, at det var rækkens nummer ét fra Lyseng, som mødte midterholdet fra HB.

Kort inde i 2. halvleg gjorde Per Lauge det til 0-2, og så kunne HB ellers sætte den i cruisekontrol mod et frustreret Lyseng-hold, som havde meget svært ved at skabe chancer.

Sådan skulle det dog ikke blive, for efter 53 minutters spil fik Sebastian Lau sit andet gule kort, og han måtte dermed gå tidligt i bad.

- Vi bliver skubbet lidt langt tilbage, da vi får den udvisning, men det klarer vi egentligt også fint. Det havde ikke været til at bære at miste point her, for jeg synes, at vi har så mange muligheder for at lukke den, siger HB-træner Kim Kristensen, som måtte ryste brikkerne i forsvaret, da Andreas Kiilerich ikke var til rådighed og Rasmus Goul blev skadet i slutningen af første halvleg.

Bagkæden bestod noget utraditionelt af Jakob Clausen, Frederik Søvndahl, Emil Laursen og Frederik Buur Kudsk i 2. halvleg, men det gav ikke anledning til nervøse trækninger hos cheftræneren.

Med sejren fortsatte HB sin sejrsstime, som nu er på seks sejre i træk. I de to seneste kampe har de slået de to tophold i form af VSK Århus og lørdagens modstander fra Lyseng.

Er i det bedste hold i puljen lige nu?

- Ja, det synes jeg. Man kan godt ærgre sig lidt over, at det først kommer nu, og vi ikke rigtigt kan nå toppladserne, men en god afslutning betyder også et godt afsæt til næste sæson, siger Andreas Koch.

Kampens dommer gjorde ellers hvad han kunne, for at gøre livet besværligt for HB efter pausen. I 2. halvleg løb en Lyseng-spiller over og skubbede til Stefan Bachmann to gange, mens han lå ned, men det valgte kampens dommer helt uforståeligt at taksere til blot et gult kort. Selv dem der heppede på Lyseng måtte konstatere, at det var en hjemmedommer, som var mødt op i 2. halvleg.

Det gjorde sig også gældende, da han valgte at spille hele syv minutters overtid, selvom han havde lagt fem til. Selv en mangelfuld dommerpræstation kunne dog ikke stoppe HB, som i den grad har fået momentum.

Næste opgave for HB er søndag den 19. maj, hvor bundholdet fra Lystrup kommer på besøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce