Annonce
HB

Stimen fortsætter: - Vi er det bedste hold i puljen lige nu

Andreas Kock leverede både arbejdsraseri og et mål, da HB dominerede mod topholdet. Foto: Morten Stricker
Holstebro Boldklub er ustoppelige i øjeblikket. De havde en del modgang i lørdagens udebaneopgør mod Lyseng, men de sejrede alligevel efter en heroisk indsats.

Lyseng: Tredje gang er lykkens gang.

Sådan sagde HB-angriber Andreas Kock til bænken, da han efter 23 minutter havde misbrugt endnu en chance for at bringe HB foran.

Den første chance kom efter cirka et kvarter, hvor han blev spillet fri efter et skråt indlæg tilbage i feltet, men angriberen ramte stolpen. Kort tid efter blev han spillet fri i dybden, men her sendte han den lige på målmanden.

- Jeg havde en kamp for serie 1 i mandags, hvor det var lidt samme opskrift. To brændte chancer til at starte med, men med alderen, så tror jeg, at man lærer, at det nok skal komme, siger 22-årige Andreas Koch, som trods sin beskedne alder er en af de mere rutinerede på holdet.

Målet kom da også efter 37 minutter, hvor angriberen stangede bolden i nettet efter et godt indlæg.

Annonce

Kampen i tal

IF Lyseng - Holstebro Boldklub 1-2 (0-1)

Danmarksserien, fodbold

Mål: 0-1 Andreas Kock (37.), 0-2 Per Lauge (47.), 1-2 Frederik Søndergaard Hansen (78. - straffespark)

Advarsler: HB: Sebastian Lau Nielsen (45.), Sebastian Lau Nielsen (53.), Stefan Bachmann Nielsen (70.) Martin Hebsgaard Andersen (90.), Lasse Sørensen (90.)

Lyseng: Oliver Østergaard Pedersen (65.), Martin Gernow (72.), Søren Mortensen (77.), Christian Andersen (88.)

Tilskuere: 100 (cirka) på Lyseng Idrætspark

Pragtpræstation

Holstebro Boldklub var dominerede i samtlige faser af opgøret. Havde man ikke studeret tabellen inden, så var det umuligt at se, at det var rækkens nummer ét fra Lyseng, som mødte midterholdet fra HB.

Kort inde i 2. halvleg gjorde Per Lauge det til 0-2, og så kunne HB ellers sætte den i cruisekontrol mod et frustreret Lyseng-hold, som havde meget svært ved at skabe chancer.

Sådan skulle det dog ikke blive, for efter 53 minutters spil fik Sebastian Lau sit andet gule kort, og han måtte dermed gå tidligt i bad.

- Vi bliver skubbet lidt langt tilbage, da vi får den udvisning, men det klarer vi egentligt også fint. Det havde ikke været til at bære at miste point her, for jeg synes, at vi har så mange muligheder for at lukke den, siger HB-træner Kim Kristensen, som måtte ryste brikkerne i forsvaret, da Andreas Kiilerich ikke var til rådighed og Rasmus Goul blev skadet i slutningen af første halvleg.

Bagkæden bestod noget utraditionelt af Jakob Clausen, Frederik Søvndahl, Emil Laursen og Frederik Buur Kudsk i 2. halvleg, men det gav ikke anledning til nervøse trækninger hos cheftræneren.

Med sejren fortsatte HB sin sejrsstime, som nu er på seks sejre i træk. I de to seneste kampe har de slået de to tophold i form af VSK Århus og lørdagens modstander fra Lyseng.

Er i det bedste hold i puljen lige nu?

- Ja, det synes jeg. Man kan godt ærgre sig lidt over, at det først kommer nu, og vi ikke rigtigt kan nå toppladserne, men en god afslutning betyder også et godt afsæt til næste sæson, siger Andreas Koch.

Kampens dommer gjorde ellers hvad han kunne, for at gøre livet besværligt for HB efter pausen. I 2. halvleg løb en Lyseng-spiller over og skubbede til Stefan Bachmann to gange, mens han lå ned, men det valgte kampens dommer helt uforståeligt at taksere til blot et gult kort. Selv dem der heppede på Lyseng måtte konstatere, at det var en hjemmedommer, som var mødt op i 2. halvleg.

Det gjorde sig også gældende, da han valgte at spille hele syv minutters overtid, selvom han havde lagt fem til. Selv en mangelfuld dommerpræstation kunne dog ikke stoppe HB, som i den grad har fået momentum.

Næste opgave for HB er søndag den 19. maj, hvor bundholdet fra Lystrup kommer på besøg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For dyrt at spare her

I Struer Kommune tager det 12 måneder, inden PPR får lagt en plan for, hvordan et barn med udfordringer skal hjælpes. Det er en tidshorisont, både politikere og embedsfolk erkender er alt for lang tid, og det arbejdes nu at få denne lange behandlingstid sat ned. I søndagsavisen kunne vi læse, at i nabokommunerne er det lykkedes at få sagsbehandlingstiden sat ned i forhold til tidligere. i Holstebro Kommune er den på et halvt år, mens man med en midlertidig opnormering i Lemvig Kommune er nået ned på fire måneder. Begge steder er ønsket og ambitionen også, at sagsbehandlingen kommer meget længere ned. Det er heller ikke godt, at der skal gå mange måneder, inden der bliver lagt den plan, som et barn og dermed familien skal hjælpes med. Naturligvis er det ikke inden for økonomiske muligheder at have et dyrt beredskab, der bare sidder og venter, så der kan laves en plan i samme øjeblik, der opstår problemer - selv om det jo ville være perfekt. Men det kan ikke nytte, at der skal gå så mange måneder. Det er i det fleste tilfælde meget afgørende, at der bliver sat hurtigt ind, når der er problemer, da de ellers bare vokser sig større. Det er en ond cirkel, da der så skal sættes ind med meget dyrere tiltag, og så ruller den dårlige økonomi, der er med til at øge tidshorisonten, fordi kassen løber tør - eller man vælger nogle billige løsninger, som så alligevel ikke hjælper. De lange sagsbehandlingstider er i første omgang et problem for børnene og familierne. Men det er også et problem for medarbejderne, der er under stadig stress, fordi de selvfølgelig godt kan se, at der burde sættes ind hurtigere, men at de på grund af mængden af sager ikke har en chance for at følge med. Der bliver flere og flere sager for PPR, og det kan man så tage en selvstændig diskussion af, hvorfor det sker. Men det sker, så derfor er kommunerne nødt til at lave en prioritering, så man kan følge med stakken af sager, da de menneskelige omkostninger ellers bliver for store - på begge sider af skrivebordet. Og ja, de penge skal findes ved at spare et andet sted. Men det er for dyrt at spare her, da det på sigt giver nogle langt større udgifter - økonomisk og menneskeligt, hvis man ikke hjælper børn i tide.

Kultur

Rapper er topnavn til Haze

112

Rådyr gik tre kilometer med brækkede ben

Annonce