Annonce
HB

Stimen fortsætter: - Vi er det bedste hold i puljen lige nu

Andreas Kock leverede både arbejdsraseri og et mål, da HB dominerede mod topholdet. Foto: Morten Stricker
Holstebro Boldklub er ustoppelige i øjeblikket. De havde en del modgang i lørdagens udebaneopgør mod Lyseng, men de sejrede alligevel efter en heroisk indsats.

Lyseng: Tredje gang er lykkens gang.

Sådan sagde HB-angriber Andreas Kock til bænken, da han efter 23 minutter havde misbrugt endnu en chance for at bringe HB foran.

Den første chance kom efter cirka et kvarter, hvor han blev spillet fri efter et skråt indlæg tilbage i feltet, men angriberen ramte stolpen. Kort tid efter blev han spillet fri i dybden, men her sendte han den lige på målmanden.

- Jeg havde en kamp for serie 1 i mandags, hvor det var lidt samme opskrift. To brændte chancer til at starte med, men med alderen, så tror jeg, at man lærer, at det nok skal komme, siger 22-årige Andreas Koch, som trods sin beskedne alder er en af de mere rutinerede på holdet.

Målet kom da også efter 37 minutter, hvor angriberen stangede bolden i nettet efter et godt indlæg.

Kampen i tal

IF Lyseng - Holstebro Boldklub 1-2 (0-1)

Danmarksserien, fodbold

Mål: 0-1 Andreas Kock (37.), 0-2 Per Lauge (47.), 1-2 Frederik Søndergaard Hansen (78. - straffespark)

Advarsler: HB: Sebastian Lau Nielsen (45.), Sebastian Lau Nielsen (53.), Stefan Bachmann Nielsen (70.) Martin Hebsgaard Andersen (90.), Lasse Sørensen (90.)

Lyseng: Oliver Østergaard Pedersen (65.), Martin Gernow (72.), Søren Mortensen (77.), Christian Andersen (88.)

Tilskuere: 100 (cirka) på Lyseng Idrætspark

Pragtpræstation

Holstebro Boldklub var dominerede i samtlige faser af opgøret. Havde man ikke studeret tabellen inden, så var det umuligt at se, at det var rækkens nummer ét fra Lyseng, som mødte midterholdet fra HB.

Kort inde i 2. halvleg gjorde Per Lauge det til 0-2, og så kunne HB ellers sætte den i cruisekontrol mod et frustreret Lyseng-hold, som havde meget svært ved at skabe chancer.

Sådan skulle det dog ikke blive, for efter 53 minutters spil fik Sebastian Lau sit andet gule kort, og han måtte dermed gå tidligt i bad.

- Vi bliver skubbet lidt langt tilbage, da vi får den udvisning, men det klarer vi egentligt også fint. Det havde ikke været til at bære at miste point her, for jeg synes, at vi har så mange muligheder for at lukke den, siger HB-træner Kim Kristensen, som måtte ryste brikkerne i forsvaret, da Andreas Kiilerich ikke var til rådighed og Rasmus Goul blev skadet i slutningen af første halvleg.

Bagkæden bestod noget utraditionelt af Jakob Clausen, Frederik Søvndahl, Emil Laursen og Frederik Buur Kudsk i 2. halvleg, men det gav ikke anledning til nervøse trækninger hos cheftræneren.

Med sejren fortsatte HB sin sejrsstime, som nu er på seks sejre i træk. I de to seneste kampe har de slået de to tophold i form af VSK Århus og lørdagens modstander fra Lyseng.

Er i det bedste hold i puljen lige nu?

- Ja, det synes jeg. Man kan godt ærgre sig lidt over, at det først kommer nu, og vi ikke rigtigt kan nå toppladserne, men en god afslutning betyder også et godt afsæt til næste sæson, siger Andreas Koch.

Kampens dommer gjorde ellers hvad han kunne, for at gøre livet besværligt for HB efter pausen. I 2. halvleg løb en Lyseng-spiller over og skubbede til Stefan Bachmann to gange, mens han lå ned, men det valgte kampens dommer helt uforståeligt at taksere til blot et gult kort. Selv dem der heppede på Lyseng måtte konstatere, at det var en hjemmedommer, som var mødt op i 2. halvleg.

Det gjorde sig også gældende, da han valgte at spille hele syv minutters overtid, selvom han havde lagt fem til. Selv en mangelfuld dommerpræstation kunne dog ikke stoppe HB, som i den grad har fået momentum.

Næste opgave for HB er søndag den 19. maj, hvor bundholdet fra Lystrup kommer på besøg.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce