Annonce
Struer

Stigning: Så mange gange har brandvæsnet rykket ud i 2018

23 brandmænd fra Struer Kommune var mødt op til nytårsparole. Privatfoto

Til den traditionsrige nytårsparole fik brandfolkene præsenteret, hvor mange gange der var brug for deres hjælp i 2018.

Struer: Traditionen tro blev årets første weekend for brandfolkenes vedkommende brugt på nytårsparole.

Lørdag var der parole for brandfolkene i Vinderup, Ulfborg og Holstebro i Holstebro, mens det søndag gjaldt stationerne i Struer og Hvidbjerg, hvilket blev markeret med en reception i BusinessPark Struer.

Men ulig traditionen var det i år Nordvestjyllands Brandvæsen selv, og ikke Falck, der var vært for nytårsparolerne.

- Det var vigtigt for os at sige tak til alle de brandmænd, der lægger tid og kræfter i Nordvestjyllands Brandvæsen, siger Claus Bo Nielsen, beredskabschef hos Nordvestjyllands Brandvæsen.

Og der var et stort fremmøde - 23 af de i alt 36 brandfolk fra Struer Kommune var mødt op til begivenheden.

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) var, som traditionen byder, til stede og holdt tale for brandmændene, hvori han takkede dem for deres indsats i løbet af året. Også Claus Bo Nielsen selv holdt tale.

En anden tradition, der også blev holdt i hævd, var tallene.

Nytårsparolerne er for brandvæsnet en anledning til at informere brandmændene om, hvor mange gange der er blevet rykket ud i de fire kommuner, og i alt måtte Nordvestjyllands Brandvæsen rykke ud 846 gange i 2018 - ud af dem var 101 udrykninger i Struer.

De 846 udrykninger er en stigning på 13 procent i forhold til 2018, fortæller Claus Bo Nielsen.

- Og det er især den tørre sommer, der har været medvirkende til det.

I Struer specifikt var der en lille stigning fra 96 udrykninger i 2017 til de 101 i 2018. Ud af de 101 har stationen fra Thyholm rykket ud 21 gange i løbet af 2018.

Annonce
En af de 101 udrykninger, som brandvæsnet i Struer har måttet rykke ud til i løbet af 2018. Her en villabrand i Vejrumstad, hvor brandvæsnet endte med at måtte bruge skum. Arkivfoto: Allan Damgaard
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce