Annonce
Erhverv

Stigning på 16 procent: Corona kunne ikke skræmme iværksættere væk

Henrik Andersen til højre og Nick Steensen fra Varebil-leasing Holstebro er en del af en positiv statistik. Deres firma er nemlig blandt de nyopstartede virksomheder i Holstebro Kommune, der i alt har været 16,6 procent flere af end i 2019. Arkivfoto: Johan Gadegaard
På trods af at 2020 i høj grad stod i coronaens tegn, har flere nye virksomheder set dagens lys i Holstebro Kommune. Der har været en stigning på 16,6 procent i forhold til 2019, og det sender kommunen ind i top ti over de kommuner, der har haft den bedste udvikling.
Annonce

Holstebro: Beslutningen var taget. Henrik Andersen og Nick Steensen ville være selvstændige, og det skulle coronavirussen ikke lave om på.

De startede derfor firmaet Varebil-leasing i Holstebro 1. juni sidste år – midt i en tid, hvor corona ellers havde sendt flere virksomheder i gulvet.

- Vi var da lidt betænkelige, men vi havde begge to sagt vores arbejde op, så vi følte ikke, der var nogen vej tilbage. Vi følte også, at der skulle mere end corona til at skræmme os væk fra noget, vi havde glædet os til, siger Henrik Andersen, der ejer halvdelen af virksomheden.

Varebil-leasing findes også i Odense, men afdelingen i Holstebro er ny. Den sælger erhvervsbiler til især håndværkere, hvor mange har haft nok at lave. Det har smittet af på den opstart, Varebil-leasing Holstebro har fået.

- Vi startede med bare at være os to og havde egentlig regnet med, at det skulle fortsætte sådan, men vi vækstede rimelig hurtigt, så nu har vi tre fuldtidsansatte udover os selv, siger Henrik Andersen.


I et mørkt år er det rart at se, at mange tør tage chancen og har lyst til at tage noget initiativ

Bjarne Sørensen, formand for Erhvervsforum Holstebro


Men selvom der har været gang i hjulene, ser de frem til, at verdenssituationen ændrer sig, og corona ikke længere hænger over hovedet på erhvervslivet.

- Vi har jo aldrig oplevet det normale som selvstændige, så det glæder vi os da til at prøve, siger Henrik Andersen.

Annonce

Flere nye virksomheder

Varebil-leasing i Holstebro er en del af en positiv statistik. Der kom flere nystartede virksomheder til Holstebro Kommune sidste år, end der gjorde i 2019. Stigningen var på 16,6 procent, og det sender Holstebro ind i top ti over de kommuner, der har haft den største positive udvikling.

På landsplan steg antallet af nye virksomheder med en halv procent i forhold til året før. Holstebro Kommune ligger dermed et stykke over gennemsnittet, og det er værd at være stolt af, mener formanden for Erhvervsforum Holstebro, Bjarne Sørensen.

- I et mørkt år er det rart at se, at mange tør tage chancen og har lyst til at tage noget initiativ, siger formanden, der mener, at den positive udvikling er gode takter for fremtiden.

- Det her er også et bevis på, at Holstebro er et godt sted at være iværksætter, og det, tror jeg, vi fortsat kommer til at vise i 2021.

Kigger man til naboerne i Struer Kommune er opgørelsen over nye virksomheder langt fra lige så positiv. Her blev der startet 21 procent færre nye virksomheder i forhold til 2019. Ifølge Bjarne Sørensen er forskellen på de to kommuner, at der i Holstebro har været ydet en stor indsats for at tilgodese iværksætterne.

- Der er blevet lavet et godt stykke benarbejde i Holstebro. Både fra kommunens og erhvervslivets side er der sat mange ting i gang, som gør det lettere at starte som iværksætter, og det tror jeg er en af grundene til, at Holstebro ligger så godt, siger han.

Odder Kommune er med en stigning på 24,8 procent den kommune, der har haft den største positive udvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce