Annonce
Holstebro

Stigende hussalg: Holstebro i top blandt jyske kommuner

Holstebro er den vestjyske kommune, som har haft den største stigning i hussalget fra maj og fire måneder frem. Og i Jylland kun overgået af fire noget mindre kommuner. Arkivfoto: Morten Stricker 
I Holstebro er der solgt 30 procent flere huse fra maj til august end sidste år. Den stigning er der kun få kommuner, der overgår. For sommerhuse er antallet af handler fordoblet i Holstebro - en af landets største stigninger.
Annonce

HOLSTEBRO: Hele 273 købere er faldet for et hus og har skrevet under på en slutseddel i Holstebro Kommune i løbet af fire måneder fra maj til august i år.

Det er en stigning på 30 procent i forhold til de 210 rækkehuse og villaer, som blev solgt i samme periode sidste år. Det viser en opgørelse, som ejendomsmæglerkæden Home har foretaget ud fra tal på Boligsiden.dk.

Dermed er Holstebro nummer 16 på landsplan i stigning i hussalg - og den vestjyske kommune med den største stigning.

Det er i øvrigt sket i et år, hvor mange frygtede for, at hushandelen ville gå i stå, da coronasmitten ramte og sendte mange ud i ledighed i marts måned.

- Det har hjulpet, at vi havde et robust boligmarked før coronaen. Men det er da lidt overraskende, at det er gået så godt, siger Morten Jensen, indehaver af Home i Holstebro.

Og der var da også et fald i salget i marts og april. Men i de næste fire måneder har hussalget samlet for hele landet været 17 procent højere end de samme måneder i 2019.

Stigende hussalg

Salget af rækkehuse og parcelhuse har fra maj til august været 17 procent højere på landsplan i 2020, end det var i de samme fire måneder i 2019.

Både Skive og i Ringkøbing-Skjern kommuner har en stigning i hussalget, som svarer til landsgennemsnittets 17 procent.

I Herning Kommune er der solgt 303 huse fra maj til august - og dermed er Herning nummer 64 på listen med en stigning på 14 procent.

I Holstebro steg hussalget med 30 procent - fra 210 huse i 2019 til 273 huse i 2020 i de fire måneder.

Det er i øvrigt på en række ø-kommuner, at hussalget er steget mest i år, og blandt dem er Fanø og Samsø. På det jyske fastland er det kun Favrskov og Jammerbugt, der har en større stigning end i Holstebro.

- Man skal ikke underkende betydningen af motorvejen, når det gælder hussalg. Mange købere ønsker et hus tæt på en opkørsel til motorvejen, fordi de arbejder længere væk - og måske i  Aarhus, hvor de så har en ugentlig hjemmearbejdsdag, siger Morten Jensen.

Annonce

Lemvig og Struer halter efter

Knap så godt ser de ud i de andre nordvestjyske kommuner.

Lemvig har haft en tilbagegang på 11 procent i hussalget i de fire måneder og med et salg på 79 huse - og det er faktisk den største tilbagegang i landet.

Struer ligger også i den tunge ende med en placering som nummer 85 blandt kommunerne - og med en stigning i hussalget på syv procent til 80 huse i de fire måneder.

Annonce

Top fire

Når det gælder salget af sommerhuse er Holstebro Kommune også med fremme. De første otte måneder af 2020 er antallet af sommerhussalg i Holstebro fordoblet fra 59 til 120. Procentvis er den stigning kun overgået af Vordingborg, Middelfart og Sønderborg. Det viser nye tal fra boligsiden.dk

I Lemvig Kommune er salget øget med 93 procent, hvilket placerer kommunen på en ottende plads.

- Allerede inden corona kom til Danmark var sommerhussalget højere end normalt, men henover foråret og sommeren blev der solgt ekstraordinært mange sommerhuse. De strikse rejserestriktioner under corona og hensynet til klimaet har gjort det både nødvendigt og moderne at holde ferie i Danmark. Alligevel er det helt vildt, at salget allerede efter otte måneder er højere end sidste år,  siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Riv Buchholtz' Hus ned!

Indland

Udenrigsministeriet: Hele verden kan være lukket lige om lidt

Annonce