Annonce
Mindeord

Steen elskede livet og gik ind i folk med træsko på

Steen Østerby. Privatfoto
Annonce

Carl Peter Østerby, Rosenvænget 14, Juelsminde skriver følgende mindeord over sin bror, Steen Østerby, Holstebro:

Steen Østerby er død, 67 år gammel.

Hans pludselige død er kommet som et chok for alle. Han var sammen med sin kone og hendes familie i deres fælles sommerhus, da han pludselig faldt om med hjertestop.

Steen er født og opvokset på en statsejendom på flyvepladsen i Rom, og var den ældste i søskendeflok på fire drenge.

I 1961 flyttede familien til faderens fødegård, Raunsbæk i Lomborg. Landbrug var ikke noget, der interesserede Steen. Han gik handelsvejen, og kom i lære som kommis i Brandborg Brugsforening. Efter endt læretid aftjente han sin værnepligt i Viborg.

Højskolelivet var selvfølgelig også noget, Steen skulle have med. Derfor var han en tur på Haslev udvidede Højskole. Efter endt ophold her, flyttede han til Ringkøbing og fik job som købmand i Købmandsgården. Det var også i Ringkøbing, han mødte sin hustru Kristiane. De flyttede sammen i Lemvig, hvor han fik job hos Krejslers Tømmerhandel.

Steen og Kristiane gik i gang med at bygge hus i Lomborg, hvor de senere stiftede familie. Her fik Steen arbejde i korn og foderstofbranchen v/Ejler M. Jensen, som senere blev opkøbt af Superfos. Det blev senere skiftet ud med DLG Nordvest, hvortil Steen blev headhuntet som afdelingsleder i Bøvling - og blev ved nogle sammenlægninger overflyttet til Vemb og Holstebro og til sidst i Skive, inden han gik på pension i 2017.

Han havde i denne periode også en kort afstikker til vareterminalen i Aarhus.

I 2012 nåede Steen 25 års ansættelse i DLG. For at komme tættere på jobbet i DLG flyttede familien til Holstebro i 2007.

Fælles for de mange forskellige job Steen bestred, var hans dygtighed til at komme i kontakt med folk på sin egen måde – en frisk bemærkning gjorde tit landmændene nemmere at tale med. Steen var også kendt for værdien af, at en mundtlig aftale var ligeså god som skriftlig – man kunne altid regne med ham.

Steen har om nogen været en stor del af foreningslivet i Danmark. Han har siddet i diverse bestyrelser - og også i formandsstolen - fordi han elskede at have med denne del at gøre – indflydelse var nøgleordet. Han har været håndboldtræner i rigtigt mange år – det var en af hans helt store passioner. Det sidste ”job” som håndboldtræner/udskiftningsleder havde han i Lemvig i 2017, hvor han trådte til for at hjælpe sønnen med et af de hold, han var træner for her.

Ved flytningen til Holstebro var Steen og Kristiane hurtige til at etablere forskellige netværk. Han blev blandt andet hurtigt medlem af Y's Men's Club i Holstebro.

Steen holdt meget af familien og var meget omsorgsfuld over for sine nærmeste. Han elskede livet sammen med familie og venner i sommerhuset og i campingvognen. Steen var en meget afholdt person og havde utrolig let ved at komme i kontakt med andre mennesker. Hans ligefremme adfærd og hang til jokes og latter gjorde, at han ”gik ind i folk med træsko på”. Han var en meget hjælpsom person, der ikke var bange for at give en hånd med til alle, der bad ham om det. Ofte var det sådan, at han tilbød sin hjælp, fordi han kunne se, der var brug for den, inden man selv fik spurgt ham.

Steen vil blive savnet meget af rigtig mange mennesker. Ved sin død efterlader han sin hustru, Kristiane, børnene Birgitte, Morten og Marie samt svigerbørn og fire børnebørn. Han var meget stolt af de fire børnebørn – og de var alle vilde med ham og hans drillende bemærkninger.

Æret være Steens minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Benjamin forsvarer sin ph.d.

Struer

Havne Allé lukkes i weekenden

Annonce