Annonce
Struer

Status på ungdomshus eller ej i Struer - kom og byt tre ideer for en øl

Ideen om et ungdomshus i Struer er ikke død. Arkivfoto: Morten Stricker
Ideen om et ungdomshus er trods aflysning ikke død. Nu inviteres der på ny og denne gang med stand up på programmet.

Struer: Det blev til en aflysning fredag i sidste uge, da et nyt mødested for unge i Struer skulle have slået dørene op i den tidligere Danske Bank-bygning.

Der viste sig at være nogle udfordringer i forhold til at bruge førstesalen i den pågældende bygning, som er at finde i Struers gågade.

Grundlæggende handlede det om, at førstesalen er registreret som kontorareal, og før de unge kan tage den i brug, skal den registreres som fællesareal, forklarer Amanda Appel, der er kommunikations- og udviklingsmedarbejder i Struer Kommune.

- Det er der nogle udgifter forbundet med, og det ville tage noget tid at få gjort for en byggesagkyndig, tilføjer hun.

Parterne har siden mødtes og fundet en ny dato. Ikke for åbningen af et ungdomshus, men derimod et arrangement, hvor man kan bytte tre ideer til en øl.

Annonce

Café med stand up

Den 13. december bliver der budt indenfor til en pop up-café i kælderen under musikskolen i Struer.

Og det er så her, at gode ideer kan byttes til læskende drikke, hvis de vel at mærke har relation til et muligt værested for unge i Struer eller bosætning - og her tænkes på, hvad man kan gøre for, at unge får lyst til vende hjem igen, når de tager ud og studerer i andre byer.

- Hvad skal der til, lyder det fra Amanda Appel, som også kan afsløre, at stand up-komikeren Mikkel Klint Thorius kommer til pop-up cafeen og underholder.

I forhold til det konkrete arbejde med at få etableret et ungdomshus i Struer har Lars Møller Pedersen (S), der er formand for kultur- og fritidsudvalget, sagt ja til et møde med de unge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce