Annonce
Struer

Status: 27 af 51 småjobs er nu besat

Virksomhedsejerne stod bogstavelig talt i kø med tilbud om at etablere småjobs, da de 11. april var samlet til et stormøde arrangeret af organisationen Code of Care i kantinen på B&O. Arkivfoto: Frede Stengaard
Jobcenter Struer kan gøre status og konstatere, at 27 af de 51 småjobs, som virksomhedsejerne fra Struer har meldt sig villige til at etablere, nu er besat.

Struer: Jobcenter Struer har i løbet af i år intensiveret indsatsen for at skaffe småjobs til så mange som muligt af de cirka 300 medborgere i Struer Kommune, som på den ene eller den anden måde befinder sig på kanten af det ellers pulserende arbejdsmarked med lav arbejdsløshed generelt og dermed også stor efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft.

- Det største problem er at finde det rigtige match, fortæller Kirsten Buch, som er virksomhedskonsulent på Jobcenter Struer.

Men det lysner.

Et stormøde i kantinen på B&O, hvor cirka 170 virksomhedsejere midt i april var samlet for at høre mere om mulighederne for at få ansat en medarbejder eller to i et af de såkaldte småjobs, endte ud med, at Jobcenter Struer fik 51 nye jobmuligheder på blokken.

Virksomhederne stod i bogstaveligste forstand i kø med tilbud, og når Kirsten Buch gør status, kan hun nu konstatere, at der indtil videre er fundet job til 27.

Annonce

Vi skulle jo også lige hen over påsken, inden vi for alvor kunne komme i gang.

Kirsten Buch, virksomhedskonsulent, Jobcenter Struer

Hen over påsken

En af de første, der fik positivt udbytte af det nye initiativ, som blev sat i værk af organisationen Code of Care, var 27-årige Christian Aurdal, som endte ud med at få fuldtidsarbejde hos Dry Ice Technology ApS i Vejrum.

I dagens avis kan vi beskrive, hvordan 53-årige Annette Kamp Brogaard er godt på vej mod en fuldtidsstilling med en kombination af hele tre småjobs, og de er altså ikke de eneste.

- Det har taget lidt tid, konstaterer Kirsten Buch.

For at kunne være så sikker som mulig på, at et ansættelsesforhold bliver en succes, har hun sammen med sine kolleger på Jobcenter Struer, gjort meget ud af at få forventningerne afstemt, så det bliver den rigtige, der bliver sendt ud i de enkelte virksomheder, som har meldt sig klar til at etablere et af de efterlyste småjobs.

- Og vi skulle jo også lige hen over påsken, inden vi for alvor kunne komme i gang, fortæller hun.

Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce