Struer

Status: 27 af 51 småjobs er nu besat

Virksomhedsejerne stod bogstavelig talt i kø med tilbud om at etablere småjobs, da de 11. april var samlet til et stormøde arrangeret af organisationen Code of Care i kantinen på B&O. Arkivfoto: Frede Stengaard
Jobcenter Struer kan gøre status og konstatere, at 27 af de 51 småjobs, som virksomhedsejerne fra Struer har meldt sig villige til at etablere, nu er besat.

Struer: Jobcenter Struer har i løbet af i år intensiveret indsatsen for at skaffe småjobs til så mange som muligt af de cirka 300 medborgere i Struer Kommune, som på den ene eller den anden måde befinder sig på kanten af det ellers pulserende arbejdsmarked med lav arbejdsløshed generelt og dermed også stor efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft.

- Det største problem er at finde det rigtige match, fortæller Kirsten Buch, som er virksomhedskonsulent på Jobcenter Struer.

Men det lysner.

Et stormøde i kantinen på B&O, hvor cirka 170 virksomhedsejere midt i april var samlet for at høre mere om mulighederne for at få ansat en medarbejder eller to i et af de såkaldte småjobs, endte ud med, at Jobcenter Struer fik 51 nye jobmuligheder på blokken.

Virksomhederne stod i bogstaveligste forstand i kø med tilbud, og når Kirsten Buch gør status, kan hun nu konstatere, at der indtil videre er fundet job til 27.

Vi skulle jo også lige hen over påsken, inden vi for alvor kunne komme i gang.

Kirsten Buch, virksomhedskonsulent, Jobcenter Struer

Hen over påsken

En af de første, der fik positivt udbytte af det nye initiativ, som blev sat i værk af organisationen Code of Care, var 27-årige Christian Aurdal, som endte ud med at få fuldtidsarbejde hos Dry Ice Technology ApS i Vejrum.

I dagens avis kan vi beskrive, hvordan 53-årige Annette Kamp Brogaard er godt på vej mod en fuldtidsstilling med en kombination af hele tre småjobs, og de er altså ikke de eneste.

- Det har taget lidt tid, konstaterer Kirsten Buch.

For at kunne være så sikker som mulig på, at et ansættelsesforhold bliver en succes, har hun sammen med sine kolleger på Jobcenter Struer, gjort meget ud af at få forventningerne afstemt, så det bliver den rigtige, der bliver sendt ud i de enkelte virksomheder, som har meldt sig klar til at etablere et af de efterlyste småjobs.

- Og vi skulle jo også lige hen over påsken, inden vi for alvor kunne komme i gang, fortæller hun.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Holstebro For abonnenter

Kæmpevarehus har nye store byggeplaner i Holstebro

112

Vej kortvarigt lukket efter færdselsuheld

Annonce