Annonce
Holstebro

Startede småt: Men så dukkede flere hundrede op til møde om udvikling

Der var masser af mennesker - og holdninger - da Holstebro Udvikling onsdag aften afholdt byudviklingsmøde i Black Box Theatre.

Holstebro: Borgmesterens håbefulde prognose holdt stik. Der kom over 250 mennesker i Black Box Theatre, da der onsdag aften blev budt velkommen til byudviklingsmøde i Holstebro, hvor borgerne selv kunne komme med forslag til, hvad sygehusgrunden, den gamle politigård og godsterminalen skal bruges til i fremtiden.

Men til trods for, at dørene allerede klokken halv fem åbnedes for en workshop, hvor borgerne selv kunne bygge fremtiden i Lego eller skrive ideer og forslag på tavlerne, ventede langt de fleste med at dukke op, kort før konference-delen af mødet startede.

En af de ganske få, der var dukket op til workshoppen, var Mads Nørgaard Jensen, der havde bygget det gamle politihovedkvarter i Lego.

- Mange vil gerne starte op som selvstændig, allerede når de er studerende. Og som studerende har man sjældent egen bil, så ideen er her at bruge lokalerne fra den gamle politistation til en mini-Nupark, lød forslaget fra den 30-årige serviceøkonom-studerende, der selv går med iværksættertanker.

Før Annemette Færch lidt i klokken syv bød velkommen til konference-delen, brugte flere af de fremmødte tiden på at skrible deres tanker ned omkring udfordringerne i Holstebro.

"Der er for få ældreboliger", "Enghaven er noget gammel lort", "Der er øde i bymidten efter 17.30" og "Der er for få aktivitetsmuligheder for den almene unge del af Holstebro", var blot et udpluk af borgernes tanker.

For 34-årige Michael Eliassen er en af byens udfordringer Slagterigrunden:

- Den bygning skal væk! Vi har allerede brugt adskillige millioner kroner på at gøre den bare nogenlunde brugbar - millioner, der kunne være brugt på kernevelfærd, mener han.

Annonce

Forslag en masse

Men også de positive forslag til byudviklingen fik luft på tavlepapiret, hvor forslagene gik på alt fra at lave torvehaller i den gamle godscentral, opgradere de fysiske rammer på Holstebro Bibliotek og bygge en bro over jernbanen fra Slagteriet.

Maren Birkenes er en af dem, der håber på mere udvikling på Slagterigrunden:

- Vi håber, at der måske kan blive fritidsområder - legeplads - på slagterigrunden. Vi er selv gode til at bruge Aarhus, når der skal opleves noget kulturelt og bruger Aarhus Street Food - så det, håber vi, kan komme på Slagterigrunden også, sagde hun.

Annonce

Det viser hjerte

Da workshoppen blev sat på pause - og konferencen startede - havde over 300 holstebroere sat sig i stolene i Black Box. Et fremmøde, som Jesper Larsen, direktør for Holstebro Udvikling, var godt tilfreds med:

- Det viser, at der er hjerte for, hvordan byen skal udvikles, sagde han.

Også for Holstebros borgmester, H.C. Østerby (S), var et af succeskriterierne opfyldt med den næsten fyldte sal. Næstformanden i det selvstændige partnerskab mellem Holstebro Kommune og Færchfonden overtog mikrofonen fra bestyrelsesformand Annemette Færch med en opfordring:

- Vi skal smide pessimismen over bord, lød det fra H.C. Østerby, før aftenens talerrække fortsatte med indspark fra blandt andre Handelsstandsforeningens formand, direktøren for Teknik og Miljø i Vejle kommune og byplanlægger Filip Zibrandtsen.

Der var ikke mange til de indledende workshops i Black Box. Men pludselig tog det fart. Foto: Morten Stricker

Jørgen Peter Hansen, 55 år, afdelingsleder på Arla Foods: - Vi flyttede hertil for to år siden fra Sørvad. Vi ville til en større by, hvor der sker noget, og bruger også byen aktivt. Men jeg kunne godt tænke mig, at man i stedet for udvikling kigger på, hvad der er ved at forfalde og få ryddet op. Den gamle politigård bør man få ryddet, hvis ikke den skal bruges til noget. Der bør laves vej ind gennem postgården, så man ikke skal lede trafikken gennem rundkørslen. Og så synes jeg også, at den gamle godsvognsterminal ved banegården bør blive ryddet. For når vi ikke får ryddet op, sender det et signal om, at her er der noget i forfald, som ikke bliver brugt. Foto: Morten Stricker

Maren Birkenes, 36 år, tandplejer: - Vi kom til Holstebro for fem år siden. Jeg er hernede, fordi jeg er nysgerrig på, hvad der skal ske med slagterigrunden, som vi bor tæt på. Og så er jeg nysgerrig på sygehusgrunden. Vi håber, at der måske kan blive fritidsområder - legeplads - på slagterigrunden. Vi er selv gode til at bruge Aarhus, når der skal opleves noget kulturelt og bruger Aarhus Street Food - så det, håber vi, kan komme på Slagterigrunden også. Og så skal vi have mere, der kan holde fast i de studerende. Om udviklingen generelt synes jeg, byen er for dårlig til at holde på butikkerne - der er mange lokaler, der står tomme. Det er trist at se på. Så jeg håber, at huslejen bliver sat ned, så der ikke kun er de store kæder. Foto: Morten Stricker

Mathilde Sofie Starchke, 19 år, HTX-studerende: - Jeg tænker, det er superkedeligt at være ung i Holstebro. Mit bidrag til vores ungeevent var, at vi vil gerne lave cafe på sygehusgrunden - et sted, hvor unge kan mødes. Og ungdomsboliger. For der er ikke noget sted, man kan gå hen - medmindre man har noget med enten sport eller kultur at gøre. Jeg er ikke til kunst - og der er ikke rigtig nogen steder at være. Arkitektmæssigt er der også plads til forbedring. Man har et gammelt, flot bibliotek, og så kommer der sådan et p-hus ved siden af - en kasse, som ikke passer ind nogen steder. Foto: Morten Stricker

Morten Møller, 18 år, HTX-studerende: - Mit forslag er at lave et sted, hvor vi favner den brede del af Holstebros ungdom. For lige nu har vi Subhuset og Holstebros sport- og kulturliv. Der mangler noget til os, der ikke har nogen fritidsinteresser. For eksempel ligesom Dokk1 i Aarhus, hvor man kan komme og lave sine studier eller bare sidde og snakke. Biblioteket er dødssygt - ingen gider tage derned, når man er over 17 år. Nu har jeg boet i Holstebro hele mit liv, og det er ved at være for lille. Foto: Morten Stricker

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce