Annonce
Vinderup

Startede småt: Er nu flyttet i 2500 kvadratmeter kajak-center i Handbjerg

Kajakforretningen fra Mejdal er flyttet i større omgivelser i Handbjerg. Foto: Johan Gadegaard

November sidste år slog Brian Justesen dørene op til en spritny kajak-butik i Handbjerg - en placering, som er ideel, når der skal skubbes kajakker og kanoer over disken.

Handbjerg: Det er i år ti år siden, at Brian Justesen kickstartede sin livsdrøm i et 16 kvadratmeter lille lokale ved kajakklubben i Holstebro, hvorfra han solgte havkajakker og kanoer. Tre år senere gik forretningen så godt, at han kunne overtage de gamle JKS-lokaler i Mejdal.

Også her blev pladsen hurtig trang, og der måtte gøres noget. Så i stedet for at leje en lagerhal eller opføre noget nyt i Mejdal til flere millioner kroner, købte han Dansk Mink Papirs gamle lagerbygning i Handbjerg for at få lagerplads til de mange meterlange kajakker, kanoer og udstyr. Men efter selv at have gået oppe i Handbjerg og sat lagerbygningerne i stand, begyndte ideen om at flytte hele butikken at slå rod.

- Når man går herude så mange timer, så begynder man jo pludselig at kunne se, at der faktisk kunne blive en rigtig spændende butik herude - også i forhold til beliggenheden ved fjorden og i forhold til stadig at være tæt på motorvejen, siger Brian Justesen, indehaver af Kajak Freak.

Og da efterhånden mere og mere tid gik med at fragte kajakkerne fra Handbjerg til butikken i Mejdal, voksede ideen om at flytte butikken nordpå.

Jeg har ikke haft fri en eneste weekend i sommer - al tiden er gået med at arbejde på det her.

Brian Justesen, indehaver Kajak Freak
Pladsen er blevet femdoblet for Kajak Freak, der sælger kajakker og kanoer og udstyr hertil. Foto: Johan Gadegaard

Miljø

Et år senere har Brian Justesen smidt i alt to millioner kroner i selve bygningerne i Handbjerg og en større renovering af dem. Ud af de gamle minkpapir-haller er der blevet butik, værksted, foyer, kontor, undervisningslokale, gæsterum med seng, udeareal til BBQ-aftener, lagerhaller og omklædningsrum. Med flytningen har butikken fået 2.500 kvadratmeter - en femdobling i forhold til pladsen i Mejdal.

- Så vi har en bygning nu, hvor vi kan sælge dig en kajak, reparere den, lære dig at sejle i den, invitere dig ind til foredrag, lave testdag, lave undervisning og endda kunne lave kajak-mini-festival med plads til telte også, siger Brian Justesen.

Han håber, at kunne skabe et endnu større kajak-miljø omkring det nye kajak-center, der står helt færdigt til april i år.

Sol-og-sommer-følelsen

Der er blevet lagt mange mandetimer i forvandlingen af de gamle mink-lokaler, der har stået tomme i 7,5 år, da Brian Justesen overtog dem.

- Jeg har ikke haft fri en eneste weekend i sommer - al tiden er gået med at arbejde på det her, siger han. Indehaveren, der har en fortid som pedel på Rolf Krake Skolen i Holstebro har blandt andet fået svejset bygningens gamle varmerør om til kajak-stativer og har fået malet, lakeret og omdannet lagerhallene, så det på flere facader ligner noget fra et sommerhus-katalog, så det passer til området omkring Handbjerg.

"Sol-og-sommer-følelsen" i byen og livet på marinaen passer godt ind i butikkens tema:

- Og så er det gode ved Handbjerg, at vi ved marinaen har helt stille og lavt vand, som, uanset hvor meget det blæser, vil kunne bruges til at teste produkterne, siger han og tilføjer:

- Og indtil nu har antallet af kunder været det samme som i Mejdal, siger han.

Livsvigtig webshop

Omkring 80 procent af salget fra kajak-butikken er kajakker og udstyr til dem, mens 20 procent af salget er på kanoer.

Salget er fordelt 50-50 mellem private og institutioner, og selvom det stadig er i butikken, at de store handler bliver gennemført, så er den 3000-varenumre store webshop livsvigtig for forretningen. Så vigtig, at der er blevet ansat en webshop-ansvarlig.

- Ingen kommer her, uden at de først har været inde på webshoppen - det er krumtappen, siger Brian Justesen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce