Annonce
Ulfborg/Vemb

Stamkunder samler ind til tyveri-ramt krostue

GG Krostuens stamkunder har påbegyndt en indsamling for at støtte krostuen økonomisk, efter den har haft indbrud. Foto: Søren Egebjerg
I Ulfborg forsøger de lokale stamkunder på GG Krostuen nu at hjælpe stedet økonomisk efter et indbrud for få uger siden. De har derfor startet deres egen indsamling.

Ulfborg: På GG Krostuen i Ulfborg har de lokale stamkunder startet en indsamling for at redde deres lokale stamsted, der for få uger siden blev udsat for et indbrud.

For natten til den 22. marts brød ukendte gerningsmænd ind hos Gæstgivergården og GG Krostuen i Ulfborg. Gerningsmændene løb ifølge Midt- & Vestjyllands Politi afsted med et større kontantbeløb og cigaretter. Indbrudstyvene skaffede sig adgang til stedet ved at bryde en glasdør op.

- Så vi har oprettet den her indsamling for at hjælpe dem med at komme på fode igen, så de ikke står med hele regningen selv. De kunne aldrig finde på selv at gå ud og spørge om hjælp, så jeg tror, det kom bag på dem, at vi startede indsamlingen, siger Helle Søgaard, søster til indehaveren af krostuen. Indehaveren vil ikke selv udtale sig til avisen.

Håbet med indsamlingen, der startede i fredags, er at skrabe 25.000 kroner sammen inden 1. maj.

- Og indtil videre har vi samlet 3.500 kroner ind, siger Helle Søgaard, der tæller op igen mandag aften.

Midt- & Vestjyllands Politi forklarer, at indbrudstyvene har tiltusket sig adgang til stedet natten til 22. marts ved at bryde en ydre glasdør op, hvorefter tyvene har stjålet både kontanter og cigaretter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Erhverv

Ny chef i spidsen for lokal bank

Annonce