Annonce
Holstebro

Stafet for livet: tid til fordybelse og fejring af livet

Den lokale gruppe Søndag Morgen kan igen i år opleves ved Stafet for livet i Holstebro. Foto: PR

Holstebro: Stafet for livet i Holstebro lørdag 25. maj er mere end bare at gå eller løbe rundt i 24 timer. Der er også tid til fordybelse og grin.

Arrangementet åbnes af Bjarne Krogh og er fightertale ved "Kemo Carsten" - Carsten Ege Møller - der også er Global Hero of Hope.

Efter talerne starter Stafetten med fighterrunden, hvor æresgæsterne er fighterne, der går forrest. Fightere er deltagere, der har eller har haft kræft.

Stafet For Livet i Holstebro holdes 25.-26. maj på Dragonkasernen i Holstebro.

I fjor deltog 66 Fightere og 30 hold med 1.278 deltagere. Der blev samlet 512.740 kroner ind til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.

Musikken på scenen leveres af mere eller mindre kendte musikere, og flere af navnene har deltaget tidligere, blandt andet den lokale gruppe Søndag Morgen.

Lørdag aften spiller Henrik Bank, og senere lørdag spiller Vinderup-duoen Skovfoged og Nielsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce