Annonce
Kultur

Stafet For Livet gav stort overskud

826 deltagere løb og gik ved årets Stafet For Livet, der endte med et flot overskud. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der bliver arbejdet på nye tiltag til næste års arrangement til fordel for kræftforskning

Lemvig: 826 deltagere i årets Stafet For Livet i begyndelsen af september var med til at sikre arrangementet et stort overskud.

410.000 kroner blev overskuddet på, og det var 60.000 kroner mere end budgetteret og 160.000 kroner mere end i premiereåret 2018.

Det er en meget tilfreds formand for styregruppen, Lena Birch, der kan glæde sig over resultatet.

- Vi er yderst tilfredse. Det er et helt vildt flot overskud, som er kommet i hus efter en kæmpe opbakning fra sponsorer, frivillige og deltagere, siger Lena Birch.

Ud over selve Stafet For Livet-løbet, der fandt sted i begyndelsen af september, kan styregruppen bag arrangementet glæde sig over, at de 1000 kroner, som fem lokale erhvervsfolk skulle få til at yngle, endte med at give omkring 70.000 kroner.

10 procent af overskuddet, 41.000 kroner, går til lokalafdelingen af Kræftens Bekæmpelse, mens resten af beløbet går til forskning i sygdommen.

Der kommer også et Stafet For Livet-arrangement i 2020, og det bliver afviklet i weekenden 5.-6. september. Lena Birch regner med, der kommer nogle nye tiltag, men vil endnu ikke løfte sløret for dem.

Til gengæld vil man arbejde med en Plan B, hvis vejret igen viser sig fra sin mest våde side.

- Deltagerne tog det heldigvis med rigtigt højt humør, at det regnede i år. Men det er ikke sikkert, at de også gør det næste år, så vi arbejder med at finde nogle alternative placeringer af eksempelvis telte, hvis det igen regner, siger Lena Birch.

Stafetruten omkring Lemvig Sø bliver efter alt at dømme bibeholdt, og Lena Birch håber på, at både flere unge vil deltage lige som hun også håber på, at flere sogneforeninger vil bakke op.

- I år havde vi deltagerhold med fra Tangsø og Wærket i Thyborøn. Vi ser gerne flere hold fra nogle af landsbyerne i kommunen til næste års arrangement, siger Lena Birch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce