Annonce
Kultur

Stafet For Livet gav stort overskud

826 deltagere løb og gik ved årets Stafet For Livet, der endte med et flot overskud. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der bliver arbejdet på nye tiltag til næste års arrangement til fordel for kræftforskning

Lemvig: 826 deltagere i årets Stafet For Livet i begyndelsen af september var med til at sikre arrangementet et stort overskud.

410.000 kroner blev overskuddet på, og det var 60.000 kroner mere end budgetteret og 160.000 kroner mere end i premiereåret 2018.

Det er en meget tilfreds formand for styregruppen, Lena Birch, der kan glæde sig over resultatet.

- Vi er yderst tilfredse. Det er et helt vildt flot overskud, som er kommet i hus efter en kæmpe opbakning fra sponsorer, frivillige og deltagere, siger Lena Birch.

Ud over selve Stafet For Livet-løbet, der fandt sted i begyndelsen af september, kan styregruppen bag arrangementet glæde sig over, at de 1000 kroner, som fem lokale erhvervsfolk skulle få til at yngle, endte med at give omkring 70.000 kroner.

10 procent af overskuddet, 41.000 kroner, går til lokalafdelingen af Kræftens Bekæmpelse, mens resten af beløbet går til forskning i sygdommen.

Der kommer også et Stafet For Livet-arrangement i 2020, og det bliver afviklet i weekenden 5.-6. september. Lena Birch regner med, der kommer nogle nye tiltag, men vil endnu ikke løfte sløret for dem.

Til gengæld vil man arbejde med en Plan B, hvis vejret igen viser sig fra sin mest våde side.

- Deltagerne tog det heldigvis med rigtigt højt humør, at det regnede i år. Men det er ikke sikkert, at de også gør det næste år, så vi arbejder med at finde nogle alternative placeringer af eksempelvis telte, hvis det igen regner, siger Lena Birch.

Stafetruten omkring Lemvig Sø bliver efter alt at dømme bibeholdt, og Lena Birch håber på, at både flere unge vil deltage lige som hun også håber på, at flere sogneforeninger vil bakke op.

- I år havde vi deltagerhold med fra Tangsø og Wærket i Thyborøn. Vi ser gerne flere hold fra nogle af landsbyerne i kommunen til næste års arrangement, siger Lena Birch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Lyngvilds peptalk til iværksættere

Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Annonce