Annonce
Holstebro

Stadig godt gang i salget af byggegrunde

Et nyt grundsalgsskilt er for nylig kommet op i Vemb. PR-foto
Holstebro Kommune har i årets første 19 uger solgt 38 byggegrunde til private boliger. Det er over gennemsnittet sammenlignet med de seneste tre år.

Holstebro: Der er stadig byggelyst i Holstebro Kommune. I hvert fald hvis man ser på antallet af solgte byggegrunde hos kommunen.

På borgmesterkontoret, som står for grundsalget, bliver der i gennemsnit skrevet under på købsaftaler to gange hver uge. Og fortsætter tendensen, kommer 2019 til at sætte rekord.

- De seneste tre år har vi solgt omkring 60 byggegrunde hvert år, så vi er godt tilfredse med salget indtil videre. Vi får mange henvendelser fra borgere, der overvejer at etablere sig mere permanent i kommunen ved at bygge nyt, og det er vi glade for. At købe en byggegrund er et stort valg for hele familien, og det er jo ikke kun den tomme grund, det handler om, men hele lokalsamfundet, kvarteret og naboerne, siger grundsalgskoordinator Jonna Brogaard i en pressemeddelelse.

Annonce

Sætter store skilte op

Det er ikke kun forstæderne til Holstebro, som tiltrækker nybyggere. Sidste år solgte kommunen grunde i otte byer og landsbyer. Og den foreløbige status på grundsalget her midt i maj følger samme mønster med salg i Holstebro, Vinderup, Tvis, Borbjerg og Vemb.

Der er også solgt storparceller i Skave.

Lige nu er Holstebro Kommune ved at sætte nye store grundskilte op i byerne uden for Holstebro, Vinderup og Ulfborg for at vise, at her er der også en god grund til at bygge og bo.

Efterspørgslen på byggegrunde betyder, at kommunen løbende udstykker nye områder, byggemodner arealer og sætter de færdige grunde til salg. Alstrup nordvest for Holstebro er det nyeste nybyggerkvarter, og entreprenørmaskinerne arbejder lige nu på højtryk med en udstykning ved Nørgårdsvej i Vinderup.

I alt er der 231 kommunale parcelhusgrunde til salg i hele kommunen, og priserne er fra 66.000 kroner til 907.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Holstebro

Tvis skal vokse ud mod motorvejen

Annonce