Annonce
Holstebro

Stadig godt gang i salget af byggegrunde

Et nyt grundsalgsskilt er for nylig kommet op i Vemb. PR-foto
Holstebro Kommune har i årets første 19 uger solgt 38 byggegrunde til private boliger. Det er over gennemsnittet sammenlignet med de seneste tre år.

Holstebro: Der er stadig byggelyst i Holstebro Kommune. I hvert fald hvis man ser på antallet af solgte byggegrunde hos kommunen.

På borgmesterkontoret, som står for grundsalget, bliver der i gennemsnit skrevet under på købsaftaler to gange hver uge. Og fortsætter tendensen, kommer 2019 til at sætte rekord.

- De seneste tre år har vi solgt omkring 60 byggegrunde hvert år, så vi er godt tilfredse med salget indtil videre. Vi får mange henvendelser fra borgere, der overvejer at etablere sig mere permanent i kommunen ved at bygge nyt, og det er vi glade for. At købe en byggegrund er et stort valg for hele familien, og det er jo ikke kun den tomme grund, det handler om, men hele lokalsamfundet, kvarteret og naboerne, siger grundsalgskoordinator Jonna Brogaard i en pressemeddelelse.

Annonce

Sætter store skilte op

Det er ikke kun forstæderne til Holstebro, som tiltrækker nybyggere. Sidste år solgte kommunen grunde i otte byer og landsbyer. Og den foreløbige status på grundsalget her midt i maj følger samme mønster med salg i Holstebro, Vinderup, Tvis, Borbjerg og Vemb.

Der er også solgt storparceller i Skave.

Lige nu er Holstebro Kommune ved at sætte nye store grundskilte op i byerne uden for Holstebro, Vinderup og Ulfborg for at vise, at her er der også en god grund til at bygge og bo.

Efterspørgslen på byggegrunde betyder, at kommunen løbende udstykker nye områder, byggemodner arealer og sætter de færdige grunde til salg. Alstrup nordvest for Holstebro er det nyeste nybyggerkvarter, og entreprenørmaskinerne arbejder lige nu på højtryk med en udstykning ved Nørgårdsvej i Vinderup.

I alt er der 231 kommunale parcelhusgrunde til salg i hele kommunen, og priserne er fra 66.000 kroner til 907.000 kroner.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce