Annonce
Sport

St. Louis Blues er klar til Stanley Cup-finalen

Elsa/Ritzau Scanpix
St. Louis Blues skal møde Boston Bruins i kampen om Stanley Cup-trofæet, der begynder 27. maj.

St. Louis Blues er klar til finalen i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL.

Med en 5-1-sejr over San Jose Sharks i sjette kamp i finalen i Western Conference går Blues videre til Stanley Cup-finalen med 4-2 i sejre.

Her skal Blues op imod vinderen af Eastern Conference, Boston Bruins.

St. Louis Blues var i kontrol i det meste af kampen og var allerede foran efter et minut og 32 sekunder på mål af David Perron.

Vladimir Tarasenko fordoblede hjemmeholdets føring efter 16 minutter af første periode.

San Jose Sharks skulle vinde for at tvinge serien ud i en afgørende syvende kamp, og Dylan Gambrell gav de tilrejsende Sharks-fans et spinkelt håb efter seks minutter af anden periode med sin scoring til 1-2.

Det håb punkterede Brayden Schenn seks minutter senere med sit 3-1-mål.

I tredje periode gik det helt galt for Sharks, da først Tyler Bozak og senere Ivan Barbashev scorede og lukkede opgøret til 5-1 til St. Louis Blues.

San Jose Sharks var efter tre kampe i serien foran med 2-1 i kampe, men Blues nappede herefter tre sejre i træk.

Den første kamp i finaleserien begynder 27. maj i Boston.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce