Annonce
Kultur

Støttekoncert jubler: Samlede tusindvis af kroner til julehjælp

- Aftenen igennem bar præg af super underholdning på professionelt plan, siger Kurt Josefsen, der til støttekoncerten blandt andre havde allieret sig med Sigmund Trondheim (billedet). Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Arrangement i Holstebro Kirke sikrede julehjælp til endnu flere, og det var netop arrangørens håb med støttekoncerten.

Holstebro: En idé, som bare ikke kunne slås ud af hovedet igen, blev 66.200 kroner værd.

Kurt Josefsen, der forud for fredagens støttekoncert ærligt erkendte, at han ikke havde erfaring med at stykke et sådant arrangement sammen, var en lykkelig mand efter koncerten.

- Det var en kæmpe succes med 200 besøgende. Vi fik indsamlet 66.200 kroner. Der skal lyde en gigakæmpe tak til alle, som har sponseret og været medvirkende til, at dette kunne lade sig gøre, siger Kurt Josefsen.

Årsagen til koncerten var, at han havde hørt om, at ikke var penge nok til, at alle kunne få del i den julehjælp, som sognepræst Søren Nielsen blandt andre er med til indsamle og uddele. Der måtte gøres endnu mere, og derfor gik han til Søren Nielsen, som var med på tiltaget.

Arrangøren lover at være klar med endnu en støttekoncert næste år.

- Vi har en aftale med Søren Nielsen om, at dette bliver en tilbagevendende begivenhed. Målet næste år er minimum at kunne indsamle et tilsvarende beløb - men at få besøg af det dobbelte antal gæster, siger Kurt Josefsen.

Fredagens gratis støttekoncert bestod af underholdning fra Ole Jørgensen, Sigmund Trondheim og lokale talenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Så mange vil være skolechef

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce