Annonce
Debat

Større tillid og bedre løsninger

Morten Flæng. Pressefoto

Læserbrev: Da Mette Frederiksen lukkede store dele af Danmark ned i Marts, tror jeg, at vi var mange, der fik en klump i halsen. Ordene, sætningerne og hele situationen var et stærkt skelsættende øjeblik. Coronalukningen sendte det meste af landet til tælling.

Man kan ikke understrege tydeligt nok, at vi helst havde været virussen foruden. Men kriser skaber også nye løsninger, som vi skal tage med os i det fremtidige arbejde.

Krisen har vist, at vi har et stærk fællesskab i landet. Når det virkelig brænder på, står vi sammen. Det sammenhold, den omstillingsparathed og fælles tilgang, der har været for at tackle virussen, har været helt overvældende.

Annonce

Medarbejderne i sundhedsvæsnet har knoklet for at kunne klare de opgaver, som væltede frem. Det gælder også kassedamen i supermarkedet, buschaufføren, SOSU-assistenten, og mange flere, som har arbejdet i udsatte funktioner.

Ledere og medarbejdere i regioner og kommuner vendte på få timer op og ned på veletablerede arbejdsgange. De vinkede farvel til de berygtede siloer, - det tværgående samarbejde har aldrig fungeret bedre. Det sikrede mere sammenhæng i indsatsen for borgerne. Hjælpsomheden og fællesskabet i centrum.

En stor undersøgelse, som Fagbevægelsens Hovedorganisation har foretaget, viser, at tre ud af fire ledere har oplevet, at krisen har skabt ændringer med en positiv påvirkning af den samlede opgaveløsning på deres arbejdsplads.

Ledere på landets plejehjem, sygehuse, skoler, børnehaver, og andre steder i velfærdssamfundets frontlinje har længe sukket efter at få større tillid og frihed til at løse opgaverne. Den har de langt hen af vejen fået under coronakrisen.

De positive erfaringer med blandt andet øget tillid og mindre kontrol skal vi bruge til at løse opgaverne. Skarp fokus på kerneopgaverne, - skrue ned for detailstyring, - op for faglighed, menneskelighed og ledelse.


Corona-krisen har på rekordtid medvirket til at skabe mere sammenhæng mellem sundhedsvæsnets sektorer. Vel at mærke uden strukturændringer og andre store skrivebordsøvelser.

Morten Flæng, regionsrådet (S)


Videokonsultationer og anvendelse af diverse sundheds-apps har i den grad vundet indpas under krisen. Både borgere og sundhedsfaglige har medvirket til, at vi har taget et kæmpe spring i brugen af digitale løsninger som et oplagt middel for mange.

Det må selvfølgelig ikke gå ud over patientsikkerheden og vi skal sikre, at borgere, der har svært ved at håndtere de digitale løsninger, får den nødvendige hjælp og støtte. Vi skal finde den rette balance, så udbredelsen af digitale løsninger sker i et tempo, hvor både patienter, pårørende og sundhedspersonalet er trygge ved anvendelsen.

Corona-krisen har på rekordtid medvirket til at skabe mere sammenhæng mellem sundhedsvæsnets sektorer. Vel at mærke uden strukturændringer og andre store skrivebordsøvelser. Krisen har givet os en række værdifulde erfaringer, som skal bruges fremadrettet til at udvikle sundhedsvæsnet til gavn for borgerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Annonce