Annonce
Alarm 112

Politiet slår til mod rockere i drabssag

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Politiet leder efter en mand fra rockermiljøet, som er fængslet in absentia i drabssag fra maj.

Politiet er onsdag i gang med flere ransagninger i Københavnsområdet.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

Aktionen er en del af efterforskningen af et drab, der skete i Rødovre den 4. maj, oplyser politiet. Her blev en 36-årig mand dræbt i et skyderi.

- Ransagningerne er led i den omfattende efterforskning, som er foretaget siden drabet i maj måned. Under ransagningerne er sikret en række effekter, som nu vil indgå i den videre efterforskning, siger Peter Malmose, der er vicepolitiinspektør, i en pressemeddelelse.

Aktionen er rettet mod rockermiljøet, og politiet er derfor til stede på Hells Angels lokaler på Siljangade på Amager og Svanevej på Nørrebro i København.

Politiet leder efter en 30-årig mand, som dog vurderes at opholde sig i udlandet. Manden er fængslet in absentia - altså uden at være til stede - i drabssagen fra maj. Han er efterlyst internationalt.

- Vi vil opfordre manden til at melde sig til dansk politi. Hvis ikke det sker, kan det blive nødvendigt at efterlyse ham offentligt, siger Peter Malmose.

To personer blev kortvarigt anholdt, og en anden person blev tilbageholdt under aktionen. De har dog ikke relation til efterforskningen og er løsladt igen, oplyser politiet onsdag.

Ifølge Ekstra Bladet var ofret i drabssagen Thomas Josic, som var tidligere medlem af Hells Angels og havde også en overgang sin gang hos Bandidos.

Aktionen er rettet mod seks forskellige adresser på den københavnske Vestegn og i København.

/ritzau/

Annonce
Pressemeddelelse fra politiet
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

Annonce