Annonce
Vinderup

Større planer for byens fællessal

Det er blevet til mange fællesspisninger over årene i Fællessalen - den gamle sognegård - i Ryde. Arkivfoto: Morten Stricker.
Annonce

Ryde: Tidssvarende. Det kan man ikke ligefrem kalde fælleshuset i Ryde. Det mener blandt andre beboerforeningens formand, Niels Vestergaard.

Konkurrencen er da heller ikke blevet mindre fra nabobyernes multihuse. Blandt andet derfor - og fordi færre og færre lejer lokalerne ud til fester, har Ryde/Stendis Beboerforening sendt en ansøgning ind til  Holstebro kommune om et tilskud på 1,125 millioner kroner til en større renovering og modernisering af Fællessalen.

- Det er friskolen, der ejer Fællessalen nu, men det er jo så tanken, at beboerforeningen skal overtage. En friskole har begrænsede muligheder for at leje salen ud. Men også fordi, at vi har andre muligheder for at søge fonde som forening, siger formand Niels Vestergaard.

Sognegården - hvor der nu er Fællessal - er fra 1963.

- Den trænger gevaldigt til en opdatering. Den skræmmer jo lidt folk væk med den her lugt af gamle cerutter i gardinerne. Og så vil en opdatering jo også gøre, at der vil kunne være flere, siger han.

Opdateringen vil blandt andet indeholde en nye gulve og lofter, energiforbedringer i klima- og varmeanlæg, opdatering af køkken- og toiletfaciliteter samt en lydtæt foldedør mellem de to sale, så de kan bruges samtidig.

- Og så skal scenen, der har været i lokalet siden 63' fjernes, så salen kan gøres større, således at der kan være over 200, siger Niels Vestergaard.

Det samlede budget lyder på 2,983 millioner kroner. Foreningen har fået forhåndstilsagn fra en fond på 450.000 kroner og har ansøgninger ude til andre fonde på 1,4 millioner. Foreningen vil selv samle 200.000 kroner ind og levere frivilligt arbejde for 100.000 kroner.


Den trænger gevaldigt til en opdatering. Den skræmmer jo lidt folk væk med den her lugt af gamle cerutter i gardinerne. Og så vil en opdatering jo også gøre, at der vil kunne være flere.

Niels Vestergaard, formand for Ryde/Stendis Beboerforening


Ansøgningen til Holstebro kommune overgår efter behandling i Kultur- og Fritidsudvalget og Økonomiudvalget nu som en del af byrådets budgetforhandlinger.

- Det er da helt sikker noget, jeg vil presse på for at få gennemført, siger byrådsmedlem Klaus Flæng (S).

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce