Annonce
Struer

Større end nogensinde før - men stadigvæk blandt de små

Den administrerende direktør for Hvidbjerg Bank, Jens Odgaard, kunne torsdag eftermiddag offentliggøre endnu et rekordregnskab fra banken. Arkivfoto: Morten Stricker
Hvidbjerg Bank leverer vækst på 65,3 procent i forhold til resultat på samme tidspunkt i 2018.

Hvidbjerg: Hvidbjerg Bank fortsætter med at levere rekordresultater på stribe.

Denne gang med et regnskab for de første ni måneder af 2019 med et overskud på 26,6 millioner kroner før skat på bundlinjen. Et resultat, der er 10,5 millioner kroner bedre end samme tidspunkt sidste år, og en fremgang på 65,3 procent.

Der ud over har Hvidbjerg Bank hentet en gevinst hjem på et salg af 75 procent af aktierne i Sparinvest, og alt i alt fik det 8. august Hvidbjerg Bank til at opjustere forventninger til årets resultat før skat, så det blev anslået til at komme op på et sted mellem 25 og 30 millioner kroner.

Nu kan den administrerende direktør, Jens Odgaard, konstatere, at udviklingen viser, at det formentlig bliver nærmere de 30 millioner kroner og altså i den høje ende af skalaen.

Med de gode resultater i ryggen, kan Jens Odgaard dermed glæde sig over, at Hvidbjerg Bank er et større pengeinstitut end for bare fire-fem år siden.

- Vi er utroligt glade for den opbakning, vi får som det eneste pengeinstitut i Struer Kommune med en klar lokal forankring, og vi gør da også meget ud af at være tilstede og yde et bidrag, hvor der sker noget, fortæller han med en overbevisning om, at det betyder noget for både banken og for kunderne.

Men han må samtidig erkende, at Hvidbjerg Bank stadigvæk er et af de mindre pengeinstitutter i Danmark, og at der er skrappe krav på vej til hele den finansielle sektor, når alle pengeinstitutter i 2023 skal leve op til nogle nye kapitalkrav for at kunne overleve.

- Tidligere skulle vi have have otte procent af bankens kapital i ryggen, fortæller han.

I 2023 bliver kravene til pengeinstitutternes kapitalreserve forhøjet til et sted mellem 23 og 25 procent.

- Som det fremgår af vores regnskab er vi i dag oppe på 18,1 procent, og vi har en langsigtet plan for at kunne leve op til de nye krav, forsikrer Jens Odgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Jæger fik ram på gummiged

Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Annonce