Annonce
Struer

Større end nogensinde før - men stadigvæk blandt de små

Den administrerende direktør for Hvidbjerg Bank, Jens Odgaard, kunne torsdag eftermiddag offentliggøre endnu et rekordregnskab fra banken. Arkivfoto: Morten Stricker
Hvidbjerg Bank leverer vækst på 65,3 procent i forhold til resultat på samme tidspunkt i 2018.

Hvidbjerg: Hvidbjerg Bank fortsætter med at levere rekordresultater på stribe.

Denne gang med et regnskab for de første ni måneder af 2019 med et overskud på 26,6 millioner kroner før skat på bundlinjen. Et resultat, der er 10,5 millioner kroner bedre end samme tidspunkt sidste år, og en fremgang på 65,3 procent.

Der ud over har Hvidbjerg Bank hentet en gevinst hjem på et salg af 75 procent af aktierne i Sparinvest, og alt i alt fik det 8. august Hvidbjerg Bank til at opjustere forventninger til årets resultat før skat, så det blev anslået til at komme op på et sted mellem 25 og 30 millioner kroner.

Nu kan den administrerende direktør, Jens Odgaard, konstatere, at udviklingen viser, at det formentlig bliver nærmere de 30 millioner kroner og altså i den høje ende af skalaen.

Med de gode resultater i ryggen, kan Jens Odgaard dermed glæde sig over, at Hvidbjerg Bank er et større pengeinstitut end for bare fire-fem år siden.

- Vi er utroligt glade for den opbakning, vi får som det eneste pengeinstitut i Struer Kommune med en klar lokal forankring, og vi gør da også meget ud af at være tilstede og yde et bidrag, hvor der sker noget, fortæller han med en overbevisning om, at det betyder noget for både banken og for kunderne.

Men han må samtidig erkende, at Hvidbjerg Bank stadigvæk er et af de mindre pengeinstitutter i Danmark, og at der er skrappe krav på vej til hele den finansielle sektor, når alle pengeinstitutter i 2023 skal leve op til nogle nye kapitalkrav for at kunne overleve.

- Tidligere skulle vi have have otte procent af bankens kapital i ryggen, fortæller han.

I 2023 bliver kravene til pengeinstitutternes kapitalreserve forhøjet til et sted mellem 23 og 25 procent.

- Som det fremgår af vores regnskab er vi i dag oppe på 18,1 procent, og vi har en langsigtet plan for at kunne leve op til de nye krav, forsikrer Jens Odgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Uden købere ingen bagmænd

Om det er ny taktik eller bare en tilfældighed, skal være usagt. Men da lokalpolitiet i Holstebro tirsdag fortalte, at det sigtede 31 personer for at have købt euforiserede stoffer hos en lokal hashpusher, kom det kort efter, at politiet begyndte at præsentere 275 borgere i Skive-området for sigtelser for at have købt kokain hos det, der er blevet døbt Porsche-banden. I begge sager er det data fra narkohandlernes telefoner, der har ført frem til de mange købere af narkotika. Sagen fra Skive er naturligvis markant større end den i Holstebro. Men det ændrer sådan set ikke på, at det er en helt igennem fornuftig taktik også at gå synligt og målrettet efter køberne af narko. Selvfølgelig er bagmændene interessante og skal stoppes. Men uden købere var der ingen bagmænd. Uden købere var der ikke et marked for bander og lignende til at tjene styrtende summer på at forsyne unge og gamle med hash, kokain og andre euforiserende stoffer, der plager mange byer og som ødelægger alt for mange liv. Der er simpelthen ingen grund til at frede nogen i den sammenhæng. At det ikke er vanskeligt at skaffe de euforiserende stoffer, vidner de to sager tydeligt om. Stofferne er bare en sms væk. At de benyttes af mange, behøver man blot at slå op i avisen for at sande. I sidste uge blev en blot 16-årig dreng fra Holstebro sigtet for at sælge kokain og onsdag blev fire personer alene i Holstebro anholdt og sigtet for at køre bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Narkopåvirkede bilister har for længst overhalet spritbilisterne i statistikkerne - og det er ikke kun unge mænd, der bliver standset med narko i blodet. Det er folk i næsten alle aldersgrupper. Det er ganske alvorligt, og forhåbentligt er de seneste to store aktioner fra Midt- og Vestjyllands Politi med til at sende et klart signal om, at det bestemt ikke er risikofrit at eksperimentere med stoffer, og det kan give både bøder og pletter på straffeattesten. Samtidig må man håbe, at de to aktioner også har givet anledning til en snak om mange spiseborde om brugen af stoffer.

Annonce