Holstebro

Markant flere husejere efterspørger fotovogne ved hjemmeadressen

Flere borgere bestiller fotovogne, oplever Midt- og Vestjyllands Politi. Arkivfoto
Flere vil have en af politiets fotovogne ud at stå ved hjemmeadressen i et forsøg på at få sat hastigheden sat ned blandt de forbipasserende trafikanter.

Holstebro: Fotovogne - eller ATK-vogne - som de også bliver kaldt, er ikke længere blot en blitzende irritation, som mange bilister møder på landevejene. For fotovognene og fartkontrollerne bliver i højere og højere grad efterspurgt af de husejere, der bor tæt på en trafikeret vej.

Hos Midt- & Vestjyllands Politis Hunde- og Færdelsafdeling, vurderer Morten Bujakewicz, der er leder af færdels- og hundeafdelingen, at antallet af borgerhenvendelser i hele politikredsen er steget markant over de seneste år:

- Et slag på tasken er, at det er steget med lige godt hundrede om året de seneste to til tre år, siger han.

I slutningen af 2018 blev det nye koncept "Bestil en betjent" lanceret hos politikredsene landet over, og det har gjort det endnu nemmere for borgerne at få besøg af de blitzende fotovogne.

Siden er værktøjet blevet brugt i stor stil - også i Midt- og Vestjylland Politis dækningsområde. Her har politiet siden 1. januar 2019 modtaget 90 anmodninger, hvoraf de fire er fra Holstebro.

Ændret holdning

En af dem, der overvejer at benytte det nye værktøj, er 46-årige Jan Michael Hovgaard. Han bor op ad Vilhelmsborgvej - lige i udkanten af Krunderup:

- Jeg bor lige ved 50 kilometerskiltet, når man kommer ind gennem byen, og jeg føler mig da ind imellem utryg. Jeg har selv små børn, og skal man over vejen, så er det da et kritisk sted, for folk kører stærkt. Og jeg synes, at der siden motorvejen kom til, er kommet meget trafik på Vilhelmsborgvej, siger han.

Endnu har han dog ikke taget kontakt til politiet:

- Men jeg tror da, at det på kort sigt vil have en virkning. Det er jo så svært at vurdere, hvad det langsigtet har af effekt, siger han.

Spørger man Morten Bujakewicz, så ser det generelt set ud til, at holdningen i befolkningen til fotovognene har ændret sig:

- Førhen når vi holdt ude ved folk, kunne vi godt blive bedt om at flytte os, men nu kommer folk med kaffe og tilbyder at låne os toilet og så videre. Så jeg tror, der er sket en holdningsændring i forhold til det at have en ATK-bil holdende ved sin adresse, siger han.

0/0
Annonce
Holstebro For abonnenter

Kendt meteorolog: - Vi er nødt til at tage klimaforandringerne seriøst

Holstebro

Centralisering: Politikerne må finde ud af hvad de vil

Holstebro

Formanden og kinderægget vest for Ulfborg

Holstebro For abonnenter

Det er ikke flovt at sige man har brug for hjælp til eksamensangst

Holstebro

Ligger i strid med kommunen: Vi er både magtesløse og helt til grin

Holstebro For abonnenter

Til minde om en mand, hvis kælenavn sagde alt: "Tivoli Hans"

Holstebro

Kandidat fik ødelagt valgplakater

Holstebro

Maren i klemme: Tvist om turistskilte ved motorveje

Annonce