Annonce
Sport

Stærkt Inter-hold sejrer i sæsonens første Milano-derby

Miguel Medina/Ritzau Scanpix
Inter var klart bedre end AC Milan lørdag og vandt slaget om Milano med 2-0.

Inter viste lørdag, at man er bedst i Milano, da holdet dominerede lokalbraget mod AC Milan og sejrede fortjent med 2-0.

Dermed har Inter maksimumpoint efter fire spillerunder og topper Serie A to point foran mestrene fra Juventus. Milan ligger midt i rækken med seks point.

Det var generelt formstærke Inter, som var bedst i kampen, men holdet havde problemer med effektiviteten før pausen.

Blandt andet sendte Nicolo Barella bolden på stolpen foran et næsten tomt mål midtvejs i halvlegen på en ripost.

Ti minutter før pausen måtte Inter-spillerne også pakke jubelen væk igen, da en scoring blev annulleret for offside.

Milan havde enkelte chancer, men Inter var i teten spillemæssigt.

Billedet var det samme efter pausen, og efter få minutter var offside-guderne i første omgang igen hårde ved Inter. Men i disse tider findes ofte udskældte VAR, og det var godt for Antonio Contes tropper.

De langsomme gengivelser viste nemlig, at der ikke var skyggen af offside på Marcelo Brozovic' afrettede skud, der gled ind bag Gianluigi Donnarumma, og så var de blåsorte fortjent på 1-0.

Inter fortsatte med at dominere, og ved flere lejligheder lurede 2-0-scoringen lige om hjørnet. Men den kom først 13 minutter før tid.

Barella krøllede et perfekt indlæg ind i feltet, hvor nyindkøbet Romelu Lukaku headede bolden ind i det lange hjørne.

Det blev afgørelsen på kampen, da Milan aldrig formåede at true Inters føring.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce