Annonce
112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Arkivfoto: Scanpix

Holstebro: En 29-årig mand fra Holstebro nægtede at aflevere nøglerne til sin bil, da han i aftes klokken 23.35 blev anholdt og sigtet for spirituskørsel på Struervej.

Her blæste manden politiets alkometer op på 1,36, hvilket betød, at han måtte en tur med på politistationen for at aflevere en blodprøve.

Men nøglerne til sin bil, ville manden ikke udlevere.

- Han sagde, at nøglerne får I aldrig, fortæller Lilian Jensen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Af med bilnøglerne ville han heller ikke, da han kom ind til detentionsrummet, fortæller Lilian Jensen.

- Det resulterede i, at manden begyndte at rive fat i betjentene. En kollega får revet nogle mærker af sin uniform, og der opstår en større tumult, fortæller Lilian Jensen.

Så ud over sigtelsen for spirituskørsel er den 29-årige også blevet sigtet for vold mod politiet.

Og nøglerne? Fik politiet dem?

- Politiet vinder altid til sidst, siger Lilian Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce