Annonce
Sport

Sportschefen har hentet 'drømmespillere' i Skjern og TTH: Lemvig henter målmandstalent og landsholdsspiller

Svend Rughave og Jorn Smits skifter til Lemvig-Thyborøn Håndbold. Arkivfotos: John Randeriis og Morten Stricker
Lemvig-Thyborøn Håndbold lukker med tilføjelsen af Svend Rughave fra Skjern og Jorn Smits fra TTH Holstebro to store huller i den trup, der til næste sæson skal spille sig fri fra nedrykning.

Lemvig: Bare fordi en spiller er kommet i overskud hos en af de store naboklubber, kan det sagtens være en drømmespiller i Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Og det er faktisk sådan et ord, sportschef Lars Broe bruger om holdets to seneste tilføjelser. Klubben henter den 20-årige ungdomslandsholds-målmand Svend Rughave i Skjern på en et-årig lejeaftale, samt TTH Holstebros hollandske landsholdsspiller Jorn Smits på en to-årig kontrakt.

- Hvis vi starter med Svend, så får vi en spændende ung målmand ind, som selv om han har haft en svær sæson i Skjern har holdt fast i sin position som førstevalg på u-landsholdet. Han har potentiale til mere, end han indtil nu har fået lov til at vise, og forbåbentligt kan vi få det forløst i Lemvig, siger Lars Broe.

Annonce

Rughave har en fælles fortid på Mors med holdets anden nye målmand i næste sæson, Nicklas Graugaard. Den unge duo leder sportschefens tanker tilbage på dengang LTH havde Ronnie Nicolaisen og Simon Gade som målmandsduo - de står i næste sæson i henholdsvis TTH Holstebro og Aalborg Håndbold.

- Det synes jeg vi slap meget godt fra dengang, og det vil vi gerne prøve at kopiere, siger Lars Broe.

Spilletid og kontinuitet

Før han skiftede til Skjern spillede Svend Rughave i fynske GOG, så det bliver en ny virkelighed at skulle spille for et af ligaens bundhold.

Men det er den nye målmand helt afklaret med. Hellere stå i målet for Lemvig end varme bænken i Skjern.

- I forhold til Skjern er det et skridt ned, men for min karriere føles det som det rigtige. Jeg skifter til Lemvig for at få mere spilletid, så jeg kan udvikle mig, forklarer Svend Rughave.

Mange cheftrænere har helt sikkert en holdning til målmandsspillet, men de færreste har ret meget praktisk erfaring fra den del af håndboldspillet. Men den kommende Lemvig-træner Dennis Bo Nielsen er faktisk tidligere ligamålmand, og det glæder Svend Rughave.

- Det bliver i hvert fald spændende at skulle arbejde med en træner, der kender den del af spillet så godt og selv har prøvet det. Nicklas (Graugaard, red.) og jeg bliver en ung målmandsduo og kan helt sikkert lære en masse af ham, siger Svend Rughave.

Annonce

Gammel kærlighed

Når det kommer til hollandske Jorn Smits, så er det en gammel forelskelse, der fik nyt liv da TTH Holstebro i vinters hentede bagspilleren ind på en kort kontrakt som afløser for Johan Meklenborg - og dermed inddirekte åbnede døren for et skifte videre til LTH.


Det er jo den om, at gammel kærlighed aldrig ruster. Allerede da Jorn spillede i Randers forsøgte jeg at hente ham til Lemvig, men dengang var der noget tysk håndbold, der trak i ham.

Lars Broe, sportschef i Lemvig-Thyborøn Håndbold


For den hollandske hovedperson er det et skifte, som passer på mange parametre.

- Jeg vil rigtig gerne blive i Danmark de næste år, og da der så kom en mulighed i Lemvig passede den perfekt. Jeg kan få en større rolle, forhåbentligt spille noget mere i angrebet og stadig blive boende her i området, siger Jorn Smits.

Han har spillet cirka 3,5 år i Danmark og har tidligere repræsenteret Randers HH. Han har været vant til at slås for overlevelse nede i bunden af ligaen, og det glæder han sig til at gøre med Lemvig-Thyborøn. Han har fået et godt indtryk af "De Røde", som er TTH's faste træningsmakkere.

- De spiller meget aggressivt, og jeg kender nogle af deres spillere fra tidligere. Det virker til at være en rigtig 'familieklub', hvor der er godt sammenhold og holdånd, siger Jorn Smits, som heller ikke lægger skjul på, at det er en faktor at blive i den stærke danske liga, så han fortsat kan gøre sig aktuel på det hollandske landshold, som netop har kvalificeret sig til EM-slutrunden for anden gang i holdets historie.

For Lars Broes vedkommende gik tingene også op i en højere enhed, da Jorn Smits pludselig blev aktuel på disse kanter.

- Det er jo den om, at gammel kærlighed aldrig ruster. Allerede da Jorn spillede i Randers forsøgte jeg at hente ham til Lemvig, men dengang var der noget tysk håndbold, der trak i ham. Så jeg blev rigtig glad, da han pludseligt dukkede op i Holstebro, fortæller Lars Broe.

Annonce

En drømmespiller

Lederegenskaberne, arbejdsindsatsen på træningsbanen og de defensive kvaliteter er noget af det han fremhæver ved hollænderen. Især det sidste har været efterspurgt, fordi holdets hidtidige forsvarsstyrmand Jacob Østergaard indstiller karrieren.

- Jorn er for mig en drømmespiller og har et højt niveau, som vi kommer til at få glæde af. Teknisk set er det jo Mark Nikolajsens plads i truppen, han overtager, men jeg ser ham dog ikke som playmaker, selv om det også er en opgave, han ville kunne løse. På playmakerpladsen bliver det i stedet Christian Holm og Thomas Damgaard, som vi satser på, siger Lars Broe.

Nu mangler Lemvig kun at finde en ny højreback, før truppen til næste sæson er på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce