Annonce
Sport

Sportschef lader sig gerne overraske, men målsætningen er stadig top syv

Skal de danske kvinder være sikker på at komme til at spille om en OL-billet til foråret, kræver det en top syv-placering ved VM-slutrunden. - Det har været vores mål hele tiden, men det er klart, at vi hjertens gerne vil gøre det endnu bedre, siger DHF-sportschef Morten Henrksen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
De danske kvinder skal virkelig have tur i den, hvis de skal i VM-semifinalen. Det kræver tre sejre i mellemrunden, og desuden er der jo også en billet til OL-kvalifikationen på spil.

JAPAN - KUMAMOTO: Så gælder det mellemrunden.

Katastrofen er afværget, og nu handler det så om at sætte sig nye mål.

- Vores målsætning fra start var en top syv-placering, og det holder vi selvfølgelig fast i, siger Dansk Håndbold Forbunds sportschef Morten Henriksen, der var lige så lettet som alle andre efter den altafgørende sejr over Frankrig.

- Ja, det var vildt, men nu er vi videre i teksten.

En plads i top syv betyder, at Danmark vil være sikker på en plads i OL-kvalifikationen, der afvikles i marts. Mindre kan dog også gøre det.

- Faktisk kan vores 8. plads fra EM 2018 blive afgørende, forklarer Morten Henriksen.

Det forudsætter, at de foran placerede nationer fra sidste års EM-slutrunden i Frankrig placerer sig mellem de syv bedste ved den igangværende VM-slutrunden.

- Så vores sejr på et mål over Montenegro kan lige pludselig gå hen at blive ekstrem vigtig.

Annonce

Ikke så sjovt

Men selvom Danmark bare har et enkelt point med over i mellemrunden, er der fortsat en chance for at spille sig videre til en VM-semfinale. Det vil kræve tre sejre ud af tre mulige, men derudover skal også lidt hjælp til undervejs.

- Snupper vi en billet til OL-kvalifikation, vil vi meget gerne trække en af de tre kvalifikationsturneringer til Danmark. Det er dyrt, men vi allerede sendt en ansøgning afsted, hvis det forhåbentligt bliver aktuelt.

Det er i øvrigt særlig sjovt at være Morten Henriksen, der er tidligere ligatræner, i Japan. I hvert fald ikke når Danmark spiller så nervepirrende en kamp som den mod Frankrig.

- Man kan ikke påvirke noget overhovedet. Det er helt forfærdeligt. Det eneste jeg kan gøre er vel at klappe lidt højere, så det må jeg gøre.

Japan, Frankrig, Sydkorea, Angola og Brasilien er allerede kvalificeret til OL i Tokyo næste sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ulfborg/Vemb

Indbrud på hotel

Leder For abonnenter

Der er meget at hente her

Lige i tiden er der fokus på sygefraværet på offentlige arbejdspladser, fordi der sendes en del statistik ud for området af den liberale tænketank Cepos, og det er også blevet behandlet på forskellig vis her i avisens spalter. Bemærkelsesværdigt er det såmænd ikke, at de vestjyske kommuner ligger i den gode ende af den slags statistikker. Men overraskende er det måske nok, at der for eksempel inden for plejepersonalet er hele fem dages sygefravær om året i forskel på for eksempel Struer og Lemvig kommuner med Lemvig som den, der er blandt de kommuner, der har færrest sygedage om året. Her ser man på gennemsnitstallet, og det er altså rigtig mange dage, når man ganger op med antallet af personaler inden for plejesektoren. Var der blot 100 ansatte, så var det 500 dage - eller hen ved 10 ugers arbejde, der er til rådighed. Det gør altså en forskel, når man skal regne udgiften ud til sådan en sektor. Man kan også studse over, at der er kommuner, der har langt over 20 sygedage pr. medarbejder i gennemsnit om året, hvor andre har mindre end det halve. Og selv om man regner ud fra den gode ende, så er der vist ikke mange private virksomheder, der opererer med at forudse, at hver medarbejder i gennemsnit skulle have to ugers sygdom om året. Der er selvfølgelig mange facts og kendsgerning bag disse tal, så man ikke "bare lige" kan overføre fra det ene fag til det andet. Der er jobs, som vil give flere sygedage, fordi man er i kontakt med syge mennesker, og det er hårdt og stressende. Men alligevel er det en markant forskel. Det er i hvert tilfælde noget, enhver kommunalpolitiker må tænke meget over, da der her virkelig er nogle penge at investere i bedre arbejdsmiljø med mere, hvis de bliver betalt tilbage med, at medarbejderne er mindre syge. Når man ser ud over landet, så er det vist ikke en fordom, at man føler sig mere forpligtet til at møde op på arbejde jo længere, man er væk fra de store byer. Det skyldes også, at der er mindre enheder, hvor man føler sig forpligtet af fællesskabet, og man kender den, der skal arbejde hårdere, når man bliver hjemme. Det er ret opdragende. Til gengæld er mindre enheder også mere sårbare i statistikkerne, når man taler langtidssyge, da blot en enkelt af dem kan påvirke statistikken ret meget. Derfor kan statistik ikke bruges til alt, men de her statistikker er mere end en tanke.

112

Uro i nattelivet i weekenden

Ulfborg/Vemb

Mand omkommet i drukneulykke

Annonce