Annonce
Sport

Sportschef lader sig gerne overraske, men målsætningen er stadig top syv

Skal de danske kvinder være sikker på at komme til at spille om en OL-billet til foråret, kræver det en top syv-placering ved VM-slutrunden. - Det har været vores mål hele tiden, men det er klart, at vi hjertens gerne vil gøre det endnu bedre, siger DHF-sportschef Morten Henrksen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
De danske kvinder skal virkelig have tur i den, hvis de skal i VM-semifinalen. Det kræver tre sejre i mellemrunden, og desuden er der jo også en billet til OL-kvalifikationen på spil.
Annonce

JAPAN - KUMAMOTO: Så gælder det mellemrunden.

Katastrofen er afværget, og nu handler det så om at sætte sig nye mål.

- Vores målsætning fra start var en top syv-placering, og det holder vi selvfølgelig fast i, siger Dansk Håndbold Forbunds sportschef Morten Henriksen, der var lige så lettet som alle andre efter den altafgørende sejr over Frankrig.

- Ja, det var vildt, men nu er vi videre i teksten.

En plads i top syv betyder, at Danmark vil være sikker på en plads i OL-kvalifikationen, der afvikles i marts. Mindre kan dog også gøre det.

- Faktisk kan vores 8. plads fra EM 2018 blive afgørende, forklarer Morten Henriksen.

Det forudsætter, at de foran placerede nationer fra sidste års EM-slutrunden i Frankrig placerer sig mellem de syv bedste ved den igangværende VM-slutrunden.

- Så vores sejr på et mål over Montenegro kan lige pludselig gå hen at blive ekstrem vigtig.

Annonce

Ikke så sjovt

Men selvom Danmark bare har et enkelt point med over i mellemrunden, er der fortsat en chance for at spille sig videre til en VM-semfinale. Det vil kræve tre sejre ud af tre mulige, men derudover skal også lidt hjælp til undervejs.

- Snupper vi en billet til OL-kvalifikation, vil vi meget gerne trække en af de tre kvalifikationsturneringer til Danmark. Det er dyrt, men vi allerede sendt en ansøgning afsted, hvis det forhåbentligt bliver aktuelt.

Det er i øvrigt særlig sjovt at være Morten Henriksen, der er tidligere ligatræner, i Japan. I hvert fald ikke når Danmark spiller så nervepirrende en kamp som den mod Frankrig.

- Man kan ikke påvirke noget overhovedet. Det er helt forfærdeligt. Det eneste jeg kan gøre er vel at klappe lidt højere, så det må jeg gøre.

Japan, Frankrig, Sydkorea, Angola og Brasilien er allerede kvalificeret til OL i Tokyo næste sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skuffet Mathiesen fandt aldrig VM-benene

Annonce