Annonce
Sport

Sporten på pause: Havearbejde er blevet en del af træningen for Dina

Det er usikkert, om Dina Thorslund kommer til at bokse sin VM-kamp til maj, eller om den bliver flyttet. I mens træner hun så godt hun kan i haven og i stuen, når hun ikke har mulighed for at mødes med sin træner i bokseklubben. Arkivfoto: Morten Stricker
Det er ikke kun sportsbegivenhederne, der er sat på pause for tiden. Den daglige træning er tvunget til at foregå i hjemmene for håndboldspillerne, mens bokseren Dina Thorslund har gjort havearbejde til en del af hjemmearbejdet.
Annonce

Struer/Holstebro: Der skal tænkes kreativt, hvis den private adresse skal kunne fungere som en hjemmearbejdsplads i disse dage. Specielt når man som verdensmester har brug for god plads og det rigtige udstyr for at holde formen ved lige.

Bokseren Dina Thorslund har valgt at slå to fluer med et smæk. Hun har nemlig et stort bed i haven, der skal nedlægges og en VM-kamp i vente, der kræver, at formen peaker på det helt rigtige tidspunkt.

- Så lige nu er jeg faktisk bare i gang med at grave i min have. Det er jo nu, der er tid til det, og det er godt for forbrændingen, siger hun.

Havearbejde er dog ikke det eneste middel, bokseren tager i brug for at holde sig klar til den kommende VM-kamp. Bokseklubben er lukket i disse corona-tider for alle andre end Dina Thorslund og hendes træner, og når hun ikke er i træningslokalet, knokler hun i hjemmet.

- Min træner havde lidt panik på i starten for at få alt udstyr hjem til mig, men jeg har et løbebånd og mulighed for at lave forskellige øvelser. Det eneste, jeg faktisk ikke kan herhjemme, er at slå på sandsæk, men i den fase, jeg er i nu, er det ikke et kæmpe problem, siger hun.

Annonce

Usikkerhed om kamp

I Dina Thorslund kalender er der sat en stor og rød ring om den 16. maj. Her får hun nemlig besøg af Gabriella Bouvier fra Uruguay, når der skal bokses VM-kamp.

Men med coronavirussens indtog kan den lørdag i maj gå hen og blive uden det forventede titel-forsvar i Struer Energi Park.

- Vi holder selvfølgelig nøje øje med situationen. Vi vil hellere være på den forsigtige side, så vi er 100 procent sikre på, at kampen bliver gennemført. Så det kan godt være, at kampen ender med at blive flyttet, siger boksetræner og manager, Thomas Madsen.

Selvom der er usikkerhed om, hvornår Dina Thorslund kan tage handskerne på og hoppe i ringen, forsøger hun at holde fokus på træningen.

- Som alle andres er min situation lige nu lidt usikker. Der ligger også noget mentalt i det i forhold til, hvornår man skal peake, men jeg kører hårdt på og passer min træning, siger Dina Thorslund.

Annonce

Håndbolden på is

Det er ikke kun bokseringen, der er tom for tiden. Alt sport er lagt på hylden for en stund, og det betyder også, at håndboldspillerne i TTH Holstebro er tvunget til at holde sig i gang i hjemmet.

Klubbens fysiske træner har sendt løbe- og styrketræningsprogrammer ud til spillerne, som må få det bedste ud af situationen. Og selvom programmet er fyldt med kreative bud på træningsøvelser, glæder TTH Holstebros Allan Damgaard sig til at komme tilbage til det rigtige styrkelokale.

- Jeg har lavet mit eget lille homegym med elastikker og kettlebells, og så må man bruge møbler, og hvad der ellers er. Men det er simpelthen lige så kedeligt, som det næsten kan være, fortæller Allan Damgaard.

Hos klubbens damehold er præmissen den samme.

- Det er på med løbeskoene, og så laver jeg noget cirkeltræning hjemme i stuen. Vi håber jo på, at sæsonen skal spilles færdig, og så handler det om at være klar, siger Trine Knudsen.

Annonce

Savner holdet

Håndboldspillerne er vant til at bruge mange timer sammen, men det er der heller ikke noget af lige for tiden. Og selvom man kan være meget i kontakt med hinanden via sociale medier, savner Allan Damgaard at se sine holdkammerater i levende live.

- Vi har nogle gode faciliteter i Gråkjær, hvor vi kan hygge os, og det savner jeg da, og jeg savner at gøre tingene i fællesskab med de andre, siger han.

Der var store kampe i vente for TTHs herrer, inden coronavirussen vendte op og ned på tingene. Både Final 4 og slutspilskampe, var noget Allan Damgaard havde set meget frem til.

- Vi var begyndt at spille godt, og man kunne mærke optimismen i omklædningsrummet, og vi vidste, at hvis vi peakede, som det så ud til, kunne det blive en rigtig sjov periode. Nu står vi med en lidt ambivalent følelse, hvor det hele er faldet til jorden, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skuffet Mathiesen fandt aldrig VM-benene

Annonce