x
Annonce
Sport

Sporten på pause: Havearbejde er blevet en del af træningen for Dina

Det er usikkert, om Dina Thorslund kommer til at bokse sin VM-kamp til maj, eller om den bliver flyttet. I mens træner hun så godt hun kan i haven og i stuen, når hun ikke har mulighed for at mødes med sin træner i bokseklubben. Arkivfoto: Morten Stricker
Det er ikke kun sportsbegivenhederne, der er sat på pause for tiden. Den daglige træning er tvunget til at foregå i hjemmene for håndboldspillerne, mens bokseren Dina Thorslund har gjort havearbejde til en del af hjemmearbejdet.

Struer/Holstebro: Der skal tænkes kreativt, hvis den private adresse skal kunne fungere som en hjemmearbejdsplads i disse dage. Specielt når man som verdensmester har brug for god plads og det rigtige udstyr for at holde formen ved lige.

Bokseren Dina Thorslund har valgt at slå to fluer med et smæk. Hun har nemlig et stort bed i haven, der skal nedlægges og en VM-kamp i vente, der kræver, at formen peaker på det helt rigtige tidspunkt.

- Så lige nu er jeg faktisk bare i gang med at grave i min have. Det er jo nu, der er tid til det, og det er godt for forbrændingen, siger hun.

Havearbejde er dog ikke det eneste middel, bokseren tager i brug for at holde sig klar til den kommende VM-kamp. Bokseklubben er lukket i disse corona-tider for alle andre end Dina Thorslund og hendes træner, og når hun ikke er i træningslokalet, knokler hun i hjemmet.

- Min træner havde lidt panik på i starten for at få alt udstyr hjem til mig, men jeg har et løbebånd og mulighed for at lave forskellige øvelser. Det eneste, jeg faktisk ikke kan herhjemme, er at slå på sandsæk, men i den fase, jeg er i nu, er det ikke et kæmpe problem, siger hun.

Annonce

Usikkerhed om kamp

I Dina Thorslund kalender er der sat en stor og rød ring om den 16. maj. Her får hun nemlig besøg af Gabriella Bouvier fra Uruguay, når der skal bokses VM-kamp.

Men med coronavirussens indtog kan den lørdag i maj gå hen og blive uden det forventede titel-forsvar i Struer Energi Park.

- Vi holder selvfølgelig nøje øje med situationen. Vi vil hellere være på den forsigtige side, så vi er 100 procent sikre på, at kampen bliver gennemført. Så det kan godt være, at kampen ender med at blive flyttet, siger boksetræner og manager, Thomas Madsen.

Selvom der er usikkerhed om, hvornår Dina Thorslund kan tage handskerne på og hoppe i ringen, forsøger hun at holde fokus på træningen.

- Som alle andres er min situation lige nu lidt usikker. Der ligger også noget mentalt i det i forhold til, hvornår man skal peake, men jeg kører hårdt på og passer min træning, siger Dina Thorslund.

Håndbolden på is

Det er ikke kun bokseringen, der er tom for tiden. Alt sport er lagt på hylden for en stund, og det betyder også, at håndboldspillerne i TTH Holstebro er tvunget til at holde sig i gang i hjemmet.

Klubbens fysiske træner har sendt løbe- og styrketræningsprogrammer ud til spillerne, som må få det bedste ud af situationen. Og selvom programmet er fyldt med kreative bud på træningsøvelser, glæder TTH Holstebros Allan Damgaard sig til at komme tilbage til det rigtige styrkelokale.

- Jeg har lavet mit eget lille homegym med elastikker og kettlebells, og så må man bruge møbler, og hvad der ellers er. Men det er simpelthen lige så kedeligt, som det næsten kan være, fortæller Allan Damgaard.

Hos klubbens damehold er præmissen den samme.

- Det er på med løbeskoene, og så laver jeg noget cirkeltræning hjemme i stuen. Vi håber jo på, at sæsonen skal spilles færdig, og så handler det om at være klar, siger Trine Knudsen.

Savner holdet

Håndboldspillerne er vant til at bruge mange timer sammen, men det er der heller ikke noget af lige for tiden. Og selvom man kan være meget i kontakt med hinanden via sociale medier, savner Allan Damgaard at se sine holdkammerater i levende live.

- Vi har nogle gode faciliteter i Gråkjær, hvor vi kan hygge os, og det savner jeg da, og jeg savner at gøre tingene i fællesskab med de andre, siger han.

Der var store kampe i vente for TTHs herrer, inden coronavirussen vendte op og ned på tingene. Både Final 4 og slutspilskampe, var noget Allan Damgaard havde set meget frem til.

- Vi var begyndt at spille godt, og man kunne mærke optimismen i omklædningsrummet, og vi vidste, at hvis vi peakede, som det så ud til, kunne det blive en rigtig sjov periode. Nu står vi med en lidt ambivalent følelse, hvor det hele er faldet til jorden, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce