x
Annonce
Erhverv

Sport 24 åbner ikke i dag

Der er lige nu ikke mange smil i det lokale handelsliv - heller ikke hos Sport 24, der lukker midlertidigt fra i dag fredag - så vi måtte i arkivet for at finde et. Arkivfoto: Allan Damgaard
Søren Mortensen, der er indehaver af Sport 24 i Struer, lukker butikken midlertidigt med effekt fra fredag

Struer: - Det er det rigtige at gøre for os.

Sådan lyder det helt korte svar på, hvorfor Søren Mortensen ikke længere vil holde åbent i sin butik Sport 24 i Struer.

- Der kommer ikke til at ske ret meget, og hvis vi skal være med til at få den her situation til at gå over hurtigst muligt, så er en lukning det rigtige at gøre for os, siger butiks-indehaveren.

Søren Mortensen slår fast, at der er tale om en midlertidig lukning, hvilket vil sige, at der endnu ingen dato er for, hvornår han åbner igen.

- Vi åbner lige så snart, der er belæg for det. Sport 24 har lukket egne butikker landet over, og jeg har så selv skullet tage stilling, fordi vi er en selvstændig butik under navnet Sport 24.

Den midlertidige lukning gælder også for den Sport Outlet-butik, Søren Mortensen også driver. Det er den, der ligger i nærheden af McDonalds i Struer.

I det hele taget kommer der ikke ret mange i butikkerne, og tanken er, at hvis man generelt lukker ned, så går corona-situationen måske hurtigere over.

Annonce

Vi kan holde til at være lukket i lang tid. Jeg startede her i 1997, og det her er altså noget, vi aldrig har prøvet før, så vi har ikke lige en nødplan, vi kan hive op. Vi må tage det dag for dag.

Søren Mortensen, indehaver, Sport 24 Struer

Rigtigt eller forkert?

For andre butikker giver det mere mening at holde åbent, som Søren Mortensen siger, men al sport er lukket ned lige nu.

- Vi har solgt lidt til fritid og hjemmetræning, men har altså vurderet, at vi nu lukker ned midlertidigt, siger butiks-indehaveren. Han erkender blankt, at der lige nu er hverken rigtigt eller forkert i denne helt ekstraordinære situation.

Der har hidtil ikke været sendt medarbejdere hjem fra Sport 24 i Struer, og når de bliver det nu, er det med løn, mens Søren Mortensen afventer, hvad der kan komme ud af lønkompensationsordningen for hans virksomheds vedkommende.

- Vi kan holde til at være lukket i lang tid. Jeg startede her i 1997, og det her er altså noget, vi aldrig har prøvet før, så vi har ikke lige en nødplan, vi kan hive op. Vi må tage det dag for dag, siger han.

- Det er da ikke særlig sjovt at skulle gøre, men omstændighederne taget i betragtning, så synes jeg, det er rettidig omhu, og vi glæder os til at komme i gang igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce