Annonce
Ulfborg/Vemb

Spor af Fenrisulven skal byde velkommen i stationsbyen

Det er billedhugger Henrik Voldmester, der står bag den nye skulptur i Ulfborg. Foto: Johan Gadegaard
En ny skulptur er rejst i Ulfborg, hvor Holstebrovej løber ind i byen. Det er ulven, der er blevet centrum for kunsten.

Ulfborg: Det har været et vildnis. En torn i øjet på flere af beboerne i Ulfborg. Området her ved Holmegade 53. Og vildnisset har da også i flere år været det første bilisterne ind til Ulfborg mødte, når de kom til byen fra denne side.

Men nu har frivillige kræfter fået ryddet op på grunden. Og så er der kommet en ret så stor dråbe af kultur ind i midten at stå.

Spor af Fenriz, hedder den fire meter høje granitsøjle, som billedhugger Henrik Voldmester står bag, og som blev sat op i starten af maj. Han fortæller selv om sit værk:

Annonce

- Der løber 30 bronze-poter op ad skulpturen, og så er det jo tanken, at yderligere 30 fliser med tilsvarende indstøbte bronze-poter skal lægges som fliser på fortovet ned gennem byen, så det leder hen til skulpturen. Og jo - det har taget lang tid at lave, siger Henrik Voldmester.


Det var jo på en måde også for at trække det lidt væk fra dem der, der løber rundt i Stråsø, og så er det da på mange måder også mere interessant med en mytologisk ulv.

Henrik Voldmester, billedhugger


Det var Holstebro Kommunes tekniske udvalg, der sidste år satte bevillingen på 250.000 kroner af til projektet, der skal forskønne byen.

Ulvedebatten

For borgerforeningen var det tanken, at det skulle være ulven, der skulle danne centrum for værket.

- Ulfborg er jo blevet lidt kendt på, at det var her, ulvene slog sig ned, da de kom tilbage til Danmark. På den måde skriver det jo området ind i historiebøgerne, siger Henrik Kyhl Pedersen, Ulfborg Borgerforenings formand.

Hvorvidt ulvenes tilbagevenden er en positiv eller negativ ting, blander man sig helt udenom:

- Vi vil ikke puste til ulvedebatten. Vi er fuldstændig neutrale i forhold til dialogen om ulve, siger han.

Annonce

Fenrisulven

Neutraliteten er da også en af grundene til, at det er Fenriz, der henvises til i Henrik Voldmesters værk:

- Det var jo på en måde også for at trække det lidt væk fra dem der, der løber rundt i Stråsø, og så er det da på mange måder også mere interessant med en mytologisk ulv, siger han.

Endnu har der ingen officiel indvielse været på værket. For der mangler en del endnu for de frivillige:

- Fliserne skal jo lægges ned - vi mangler stadig at få aftalt hvor. Og så skal der laves noget lys op på skulpturen. Men der håbes på at kunne have det færdigt - måske inden sommerferien, siger Henrik Kyhl Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Den sidste mink er kørt til forbrænding, men bekymringerne er langt fra begravet: - Jeg står med et hus, der ikke kan sælges

Annonce