Annonce
Holstebro

Borgerlige partier har forladt budgetforhandlinger - skatten vil stige

Der er sammenbrud i forhandlingerne om næste års budget. Arkivfoto: Morten Stricker
Forhandlingerne om næste års budget udviklede sig onsdag morgen dramatisk på Holstebro Rådhus, da de borgerlige partier forlod forhandlingerne uden en aftale.
Annonce

HOLSTEBRO: Det har været ualmindeligt svært at få budgettet for 2020 til at hænge sammen i Holstebro, og hvor der har været udsigt til både en skattestigning og en besparelse.

Men onsdag morgen brød forhandlingerne sammen, efter gruppeformændene for de seks partier i byrådet var mødtes klokken 7.30.

Kort efter klokken ni forlod Konservative Pernille Bloch og Søren Olesen fra Dansk Folkeparti forhandlingerne. Og snart efter fulgte Venstres gruppeformand Jens Kristian Hedegaard efter.

Ifølge Dagbladets oplysninger er det især uenighed om en mulig skattestigning, som har splittet partierne.

Det er en skattestigning på mellem 0,1 og 0,3 procent, som har været i spil, men som de borgerlige partier ikke er enig i.

Derefter har borgmester H.C. Østerby (S) De Radikale og SF tilbage ved forhandlingsbordet.

....................

Konservative og Dansk Folkeparti var altså de første, der forlod forhandlingerne:

- Grundlæggende handler det for mig om, at jeg har lovet mine vælgere, at vi ikke skulle have skattestigninger. Det kunne vi også godt have undgået, mener jeg, siger Dansk Folkepartis gruppeformand Søren Olesen.

Den Konservative Pernille Bloch vil heller ikke være med til at hæve skatten:

- Naturligvis har vi et fælles ansvar for den økonomiske situation. Men det kunne vi altså også have løst uden at skulle til at vride flere penge ud af skatteborgerne. Jeg får det billede i hovedet, at politikerne har tisset i bukserne, og nu beder vi borgerne tage dem på, siger Pernille Bloch.

Hvor stor en skattestigning, der er lagt op til, ønsker de tre partier ikke at afsløre:

- Af respekt for de forhandlinger, som stadig pågår, vil jeg ikke kommentere det. Men vi har forladt forhandlingerne af de samme årsager, som Konservative og Dansk Folkeparti. Vi mener godt, at man kunne løse problemerne uden at hæve skatten, siger gruppeformand for Venstre, Jens Kristian Hedegaard.

Holstebro Kommune har fået mulighed for at hæve skatten med 0,1 procent - uden skal betale bod. Radikale og SF har foreslået at skatten skal stige til 0,3 procent.

Borgmester H.C. Østerby kalder den borgerlige udvandring "udramatisk" og bekræfter, at det skylden en uenighed om skattestigning.

De borgerlige partier oplyser, at de selv vil fremlægge et forslag til et budget uden skattestigninger.

- Jeg kan ikke friholde mig for tanken om, at det her også handler om genvalg. Problemet er bare, at fortsætter vi med at bruge penge, så står vi i den samme situation næste år, siger Pernille Bloch.

H.C. Østerby forventer at præsentere et budgetforlig på fredag.

Annonce
Annonce
TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce