Annonce
Holstebro

Spillestedet Lille Dallas fire måneder efter: - Det er en succes

Tilfreds - det må man sige, at indehaveren af Lille Dallas er. Birgith Holm åbnede 1. januar spille- og feststedet Lille Dallas lidt uden for Hodsager. Efterspørgslen er massiv, fortælller hun. Foto: Jan Briks
Birgith Holm kan næsten ikke få armene ned. For hun havde i januar i år - da hun åbnede spillestedet Lille Dallas vest for Hodsager - ikke turdet håbe på, at stedet skulle blive så populært, som det er i dag. Og langt flere end hun havde regnet med booker sig ind i weekenderne.

Hodsager: Det blev for kedeligt - det tilbagetrukne liv, som Birgith Holm og hendes mand havde set sig i kikkerten, da de købte et lille landsted vest for Hodsager. Otiummet - hvor man i Birgith Holms beskrivelse sidder morgen efter morgen over koppen med kaffe og ikke aner, hvad man skal give sig til.

Derfor omdannede hun med sin mands hjælp gårdens gamle maskinhal til spillestedet "Lille Dallas". Spillestedet åbnede 1. januar i år, og nu - lidt over fire måneder senere - har interessen vist sig at være massiv. Ikke blot for spillestedets intim- og dansktop-koncerter, men også interessen for at udleje lokalerne.

- Vi har jo de her søndage, intimkoncerter og bed & breakfast, men så kommer udlejningsdelen lige pludselig ind og overbrillerer det hele, forklarer Birgith Holm, der siden starten i januar har fået fyldt godt i ordrebogen.

Det er både fødselsdage, bryllupper, konfirmationer og firmafester, der er blevet skrevet ind - primært i weekenderne, hvor lokalerne ellers ikke bliver brugt. Og flere konfirmationsdatoer i 2025 er allerede nu jourført i kalenderen.

- Jeg har ikke gjort det op, hvor mange vi har haft igennem, men det er voldsomt med udlejningen, siger Birgith Holm, der ikke et sekund har fortrudt satsningen med at åbne et spille- og feststed på landet.

- Det er en succes!

Annonce
Der er fyldt helt op til intimkoncerterne på Lille Dallas. Privatfoto: Birgith Holm

De mange arbejdstimer

Men det kræver da også sin kvinde at drive stedet. Og der bliver lagt mange timer i.

- I går for eksempel startede jeg klokken seks om morgenen med at bage kage, og så var jeg vel færdig klokken halv 11 om aftenen, siger Birgith Holm, der er gået fra sit otium til en tilværelse med over 60 timers ugentlig arbejde på skemaet.

- Alt uden om lokalerne skal være flot, man skal være på Facebook og have sin hjemmeside opdateret, og der skal bare være rent over det hele, så det er mange timer, siger hun.

Hun er dog ikke i tvivl om, at livsstilen er den rigtige.

- Det her bliver min levevej resten af mine dage - det er helt hundrede. For det er så spændende, siger hun.

Indtil nu har der udover at være afholdt en del private fester, blandt andet været besøg fra Kandis-Johnny, Bjørn fra Bjørn og Okay, Tørfisk, Ester Brohus og Susanne Lana.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce