Annonce
Struer

Spillestederne venter på fase 4

Der kommer måske ikke til at være så befolket i Folkets Hus, når sæsonen for alvor starter igen til september, men Rie Nyborg vil alligevel gerne snart vide, hvad de har at gøre med. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Koncertsæsonen starter snart i Folkets Hus, og for leder Rie Nyborg er der endnu mange corona-spørgsmål, hun ikke har svaret på endnu
Annonce

Struer: Den 3. september starter efterårets koncert-sæson i Folkets Hus. Det er sat til at løbe af stablen med engelske Frontm3n, og herefter vil blandt andre Poul Krebs (udsolgt), Teitur (udsolgt), Hanne Boel og Christopher lægge vejen forbi Folkets Hus.

Flere af koncerterne, blandt andre færøske Teitur, er allerede længe ventet, for de skulle have fundet sted i løbet af foråret, men måtte som bekendt aflyses på grund af corona.


Vi sælger billetter efter, at vi kan afholde koncerterne. Men det ville være rart snart at vide, om vi kan afholde dem eller ej, og hvor mange billetter vi kan sælge.

Rie Nyborg, leder af Folkets Hus


Og lige nu ved lederen af Folkets Hus, Rie Nyborg, reelt ikke, om de kan blive afviklet som planlagt.

- Vi fik jo at vide, at vi ville få at vide, hvad fase 4 i genåbningen af Danmark ville indeholde i starten af august. Så lige nu står vi bare med hænderne bundet på ryggen. Vi kan ikke agere, og det ville være rart at vide, hvad vi er oppe imod, siger Rie Nyborg.

Annonce

Klar besked

Fortsætter de nuværende restriktioner på koncert-området, så kan der i Folkets Hus sidde 125 mennesker til en koncert. Til stående arrangementer er det næsten færre, da afstandskravet mellem deltagerne i så fald er større.

- Vi sælger billetter efter, at vi kan afholde koncerterne. Men det ville være rart snart at vide, om vi kan afholde dem eller ej, og hvor mange billetter vi kan sælge. Vi er også tilbageholdende med at booke længere ind i det nye år, for det er svært at få klar besked, siger Rie Nyborg.

Folkets Hus var tilbage i marts måned nødt til, ligesom så mange andre, at aflyse stort set alle koncerter og begivenheder flere måneder frem i tiden.

Nogle af koncerterne, der finder sted i efteråret, er derfor blandt dem, der egentlig skulle have fundet sted tilbage i foråret. Og det har været en balancegang at finde ud af, hvad de skulle booke ind af nye kunstnere - og ikke mindst hvornår de regnede med, at koncerterne kunne finde sted.

- Vi ville jo gerne vise, at vi stadig var her, men vi ville for alt i verden undgå, at vi var nødt til at aflyse igen, siger Rie Nyborg.

Foreløbig vides det om fase 4 af genåbningen, at flere politiske partier er i tvivl, om diskotekerne i Danmark skal have lov at åbne op endnu, eller om det skal vente til senere på året.

Rie Nyborg håber ikke, at det også gælder spillestederne.

- Vi krydser fingre og håber på det bedste, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

70 kontroller i weekenden: Politiet fandt intet galt

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce