Struer: Under lørdagens skybrud fik beboerne i et hus på Nørmarkvej endnu engang kloakvand i hele huset.
Første gang, det skete, var i 2016.
- Struer Energi fik rettet en fejl og forsikrede os, at det ikke ville ske igen, fortalte Louisa Poulsen umiddelbart efter, at hun var kaldt hjem af naboerne, som kunne se, hvad der var ved at ske.
Claus Bøgeskov Mogensen, direktør, Struer EnergiVi har været i gang med en gennemgang af kloaknettet hele mandag formiddag og må krybe til korset og erkende, at der er sket en fejl.
Akkurat som i 2016 var vandet blandt andet trængt ind gennem et afløb i brusekabinen og op gennem toilettet, og direktøren for Struer Energi, Claus Bøgeskov Mogensen, beklager, at Allan Bo og Louisa Poulsen og deres naboer måtte ud i samme mareridt som i 2016.
- Vi har været i gang med en gennemgang af kloaknettet hele mandag formiddag og må krybe til korset og erkende, at der er sket en fejl.
- Vi har forsømt at få renset en kloakledning ved Nørmarkvej og Fuglebakken. Tidligere skete det med cirka tre måneders mellemrum. Men det er desværre cirka halvandet år siden, det skete sidst. Det er noget, jeg må tage på mig. Jeg har ikke været opmærksom på det, da vi skiftede entreprenør, forklarer han.
Pumpesvigt ved Østre Strand
Da vandet var på sit højeste lørdag middag, var det med knæhøj vandstand på kørebanen.
Kloakkerne kunne slet ikke følge med, og beboerne føler sig overbeviste om, at der var en prop i systemet.
Da en tilkaldt entreprenør fik spulet rørene igennem, kom der sug i kloakkerne, og Struer Energi Spildevand får nu undersøgt, hvordan det står til i hele området omkring - som strækker sig fra Kjeldsmarksvej og ned til Østre Strand.
- Her var der for øvrigt også en pumpe, der svigtede. Den satte ikke i gang, som den skulle, og det skal vi også have undersøgt, fortæller Claus Bøgeskov Mogensen.
- Det ville formentlig ikke have gjort den store forskel for beboerne på Nørmarkvej, men den kunne have taget noget af trykket af, hvis den kunne have hjulpet os med at få vandet pumpet lidt hurtigere ud i fjorden, forklarede han under en inspektion i kvarteret mandag middag.
- Næste skridt bliver en tv-inspektion på alle rørene i området fra Kjeldsmarksvej og ned over Nørmarkvej til Østre Strand, og så får vi dem spulet godt igennem. Men vi vil allerførst få undersøgt, om der skulle sidder en prop mere, og om det var det, der gik galt, forklarer Thomas Sørensen, som er projektchef for Struer Energi Spildevand.