Annonce
Kultur

Spil Dansk med alsidigt program

Lederen af Lemvig Musikskole, Jan Lilholt: Lemvig Kommune har en særlig status i Spil Dansk-sekretariatet, fordi vi har været med i alle årene. Arkivfoto
Lemvig har som den eneste kommune i landet været med i Spil Dansk-ugen siden 2010, og igen i år sker det med et alsidigt program i slutningen af oktober og begyndelsen af november.

Lemvig: - Det er dejligt, at politikerne i familie- og kulturudvalget prioriterer, at Lemvig Kommune skal være en del af Spil Dansk, og i vores lokale spil dansk-udvalg forsøger vi at vælge så bredt og alsidigt, så arrangementerne kommer mange forskellige til gode. Samtidig sørger vi for at komme bredt ud rent geografisk, siger lederen af Lemvig Musikskole, Jan Lilholt.

Han er en af de seks personer i det lokale spil dansk-udvalg, der vælger de lokale arrangementer fra den Spil Dansk-pakke, som Lemvig Kommune har købt.

Lemvig er den eneste kommune i landet, der har været med i Spil Dansk-ugen siden 2010. På Spil Dansks hjemmeside kan man se en opgørelse over kommunernes deltagelse.

- Det har givet os en særlig status hos Spil Dansk, at vi har været med i alle årene. Sidste år fik vi en gratis koncert på den baggrund, siger Jan Lilholt.

Det begyndte med en Spil Dansk-dag, og det er siden blev til en hel Spil Dansk-uge. Den ligger altid i uge 44, der i år begynder med mandag den 28. oktober.

De lokale arrangementer holder sig dog ikke udelukkende til uge 44. Allerede tirsdag den 22. oktober får 7. årgang på Christinelystskolen i Lemvig besøg af Boe Larsen, der skal stå for en Sangskriverworkshop.

Der er både åbne og lukkede arrangementer i Spil Dansk-regi, og et andet af de lukkede finder sted på Rehabiliteringscentret på sygehuset i Lemvig. Her er der onsdag den 30. oktober en - som det står beskrevet - sundhedsfremmende koncert med Heidi Bisgaard, der udover at være leder for flere kor og vokalgrupper lever af at synge gospel og lave musikalsk teambuilding.

En af de åbne koncerter finder sted søndag den 3. november på Jens Søndergaard Museet i Bovbjerg. Her spiller jazzbassisten Richard Andersson til et arrangement, der er døbt "Jazz at the Museum".

- Her vil Richard Andersson lave en musikalsk fortolkning af Jens Søndergaards værker. Det er nyt med sådan en koncert-type, siger Jan Lilholt.

I Bøvling er der et musikalsk foredrag med Christina Cichosz mandag den 28. oktober, og som vi tidligere har omtalt, benytter en række aktører i Bøvling Spil Dansk-ugen til at arrangere en lang række musikarrangementer i Bøvling. I selve Spil Dansk-regi får Bøvling Børnehus besøg af Anna Vestergaard, der står for sangundervisning af børn og voksne.

- Spil Dansk er et rigtig godt koncept, og Spil Dansk-ugen er også anledningen til, at vi på musikskolen har arrangeret tre ekstra koncerter, hvoraf der er gratis adgang til to af dem, siger Jan Lilholt.

Den første er disse koncerter finder sted lørdag den 2. november på Hotel Lidenlund i Lemvig. Her får musikskolens voksenkor besøg af Storebæltskoret fra Korsør, og de giver en fælles koncert.

Spil Dansk-udvalget

Spil Dansk-udvalget i Lemvig Kommune udvælger de lokale arrangementer i Spil Dansk-ugen. Udvalget består af:

Jan Lilholt, leder af Lemvig Musikskole

Ninna Davidsen, organist i Lemvig Kirke

Martin Bagge, Christinelystskolen

Poul Anker Møller, Lemvig Musikforening

Jørgen Bruntse, Lemvig Gymnasium

Kurt Darling Nielsen, Kulturelt Samråd

Annonce
Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du klar til at droppe kontanterne?

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil For abonnenter

Birthe blev på den gamle skole efter sin mands pludselige død: - Jeg flytter aldrig, for jeg elsker at bo her

Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Har jeg pligt til at oplyse, hvem der er far til mit barn?

Danmark

Boligjagten er gået ind: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Erhverv

Jagten på en ny karriere: B.S. Christiansen skal inspirere minkavlere

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Lad os hurtigst muligt få afskaffet kontanterne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Forfatter Erling Jepsen med tredje erindringsroman - Kan Gram holde vægten?

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Holstebro

Nyt bilhus sælger de billigste og leaser de dyreste

Navne For abonnenter

Kanonskytte fra Nordatlanten valgte københavnerlivet fra og slog rødder i Struer

Sport

HB fik en mand smidt ud, men endte alligevel med at besejre ærkerivalerne

Annonce