Lemvig

Spektakulær prøve vender tilbage ved rally

Bo Damgaard prøvede sidste år selv kræfter med den spektakulære rallyprøve på Vesterbjerg i Lemvig. Prøven vender tilbage igen ved årets udgave af Mads Kjærs Mindeløb. Arkivfoto: Morten Pedersen
Bjergprøve bliver igen en del af Mads Kjærs Mindeløb

Lemvig: Der bliver noget at glæde sig til for motorsports-interesserede i påskedagene.

Lige som sidste år vil én af prøverne ved Mads Kjærs Mindeløb blive en såkaldt hill climb, hvor deltagerne skal bestige Vesterbjerg i rallybilerne.

- Flere kørere spurgte allerede i efteråret, om det kunne lade sig gøre at lave en prøve på Vesterbjerg igen i år. Og efter vi har talt med lodsejerne omkring Vesterbjerg om det, tyder alt på, at det er muligt at lave prøven igen i år. Lodsejerne har været meget positive efter erfaringerne fra løbet sidste år, siger Bo Damgaard fra Lemvig og Omegns Motorsport, der arrangerer rallyløbet.

Mads Kjærs Mindeløb bliver traditionelt kørt anden påskedag, som i år er mandag 22. april. Løbet har været afviklet hvert år siden 1996 på nær i 2017, hvor arrangørerne holdt en pause for at kunne stå for et andet stævne.

Sidste år var kørerne begejstrede for prøven, der har start og mål ved F24-tanken for foden af Vesterbjerg, hvorefter kørerne skulle prøve noget i Danmark som sjældent at køre en bjergprøve med en stejl stigning og et hårnålesving som et par af udfordringerne.

- Vi havde flere kørere, der havde en god oplevelse af prøven. Én sagde efter løbet sidste år, at det var ærgerligt, at man kun skulle køre prøven en enkelt gang, siger Bo Damgaard.

Op til løbet sidste år havde han gennem flere år arbejdet med ideen om at lave en prøve på Vesterbjerg. Og selv om han havde været involveret i arrangementet, var han én af de første, der fik fornøjelsen af at gennemkøre prøven sammen med sin dengang 13-årige co-driver Ronja Byskov.

Tre nye prøver venter kørere

Bo Damgaard og resten af arrangørkredsen er godt i gang med at planlægge årets løb. Han regner med, at der kommer tre nye prøver ved årets løb, men han vil endnu ikke løfte sløret for, hvor det bliver før på selve løbsdagen.

- Men det bliver prøver, der ligger vest og øst for Lemvig. Resten af prøverne bliver enten på velkendte steder eller i nye områder. Og der vil både være løst og fast underlag at køre på, siger Bo Damgaard, der regner med, at kørerne skal gennem 10-12 prøver undervejs i rallyet.

- Vi har endnu ikke lagt os endeligt fast på antallet af prøver, for det kommer an på, hvor mange frivillige, vi har mulighed for at få fat på, siger Bo Damgaard, der regner med, at omkring 120 frivillige fra det meste af landet kommer til at være i sving for at få rallyet afviklet.

Lige som de tidligere år vil der være start ved Rednings-Ringen, hvorfra kørerne sendes ud til de forskellige prøver i og omkring Lemvig. Her kan publikum se bilerne tæt på, og det vil der også være mulighed for ved Lemtorpskolen, hvor der både vil være pause samt mål for rallyet.

Bo Damgaard håber på, at der kommer mellem 50 og 70 biler til årets rally.

- 70 biler er det maksimale, vi kan have med, for ellers kan vi ikke holde vores tidsplan. Der er endnu ikke åbnet for tilmeldingen, men vi har allerede fået tilkendegivelser fra et par sjællandske mandskaber om, at de gerne vil deltage, siger han.

0/0
Annonce
Lemvig For abonnenter

Sygeplejerske får stor hæder for at hjælpe nødlidende: Næste stop for 65-årige Anni Fjord er en flygtningelejr i Cameroun

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Løfte: Vi glemmer jer ikke

Erhverv For abonnenter

Aldrig oplevet før - solgte tre huse i samme by på en uge

Byens Bedste

Se lørdagens store show: De blev kåret som Byens Bedste

Lemvig

Nyt tiltag: Mand - find dig et fællesskab

112

Slange er tilbage hos sin ejer

Annonce