Sport

Speedwayforbund: VM-finale blev flyttet fra Holstebro på grund af farlige sving

Der var gabende tomt, da VM-finalen søndag skulle være afholdt. I følge forbundene så var banen ikke, som den skulle være. Foto: Morten Stricker
Ifølge Danmarks Motor Union var det på grund af sikkerheden for kørerne, at weekendens VM-finale blev flyttet fra Holstebro til Holsted.

Holstebro: Det var ikke en let beslutning at flytte søndagens VM-finale til Holsted.

Sådan starter Danmarks Motor Union deres forklaring på hvorfor det to timer inden løbsstart blev besluttet, at finalen ikke skulle køres i Holstebro.

- De frivillige ydede en enorm indsats på dagen og arbejdede i fem timer i et forsøg på at gøre banen klar efter megen regn og et massivt slid på banen efter lørdagens mange heat. FIMs internationale jury (Det internationale speedwayforbund, red) besluttede dog i sidste ende, at særligt svingene på banen var en sikkerhedsrisiko, da de ikke kunne repareres tilstrækkeligt på dagen. Derfor var det ikke muligt at afholde løbet på Holstebros bane om søndagen, står der i udtalelsen.

Formanden for Holstebro Speedwayklub, Henrik Jensen, er ikke enig i, at banen var uforsvarlig at køre på. Han mener samtidig, at der ikke blev gjort nok for at teste banens beskaffenhed. En beskaffenhed, som han mente var i orden, og som han optog en video af søndag aften og lagde ud på klubbens facebook-side.

- Der er mange forskellige meninger om, hvornår man skal gøre hvad. Folkene i juryen ser speedway hver weekend, så det må formodes, at de ved, hvad de laver. Vurderingen var, at der ikke var grund til at tage risikoen ved at sende en kører ud for at teste banen, og jeg tror, at når alle får tænkt sig om og kigget på det, så var det den rigtige løsning, siger bestyrelsesformand i DMU (Danmarks Motor Union, red), Jørgen Bitsch, som sagtens kan forstå ærgrelsen i Holstebro, men samtidig er glad for, at løbet blev velafviklet i Holsted.

FIM skriver på deres hjemmeside, at regnvejret natten til søndag ganske enkelt umuliggjorde, at der kunne køres løb på banen. Ifølge reglerne var det en mulighed, at udsætte VM-finalen til mandag, men forbundene vurderede, at det dårlige regn vejr så ud til at fortsætte, og derfor foreslog DMU at løbet skulle flyttes de 117 kilometer sydpå til Holsted.

- Det er rigtig beklageligt for arrangørerne i Holstebro. Men vi kan glæde os over, at Holsted Speedway Klub trådte til med deres bane, så finalen forsat blev afviklet under gode forhold og ikke mindst uden alvorlige skader, skriver DMU i udtalelsen, som samtidig sender en tak til begge klubber for deres indsats.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

56 afskediget hos stort jernstøberi

Holstebro

Fysisk træning skal gøre fødslen lettere

Ulfborg/Vemb

Smat, smat: Markedets parkeringsplads regnede væk

Danmark

Comeback til Marianne Eihilt: Afløser 'Vild Med Dans'-legende ved dommerbordet

Holstebro

Patrick overgik sig selv i ironman dedikeret til sin afdøde kusine: - Jeg ville helst ikke skuffe Cecilie deroppe

Holstebro For abonnenter

Han havde fjernvarmenettet i hovedet

112

Far og datter overfaldet af tyr: Konen fik fat i en dyrlæge, der nedlagde tyren

Struer

Nu kan man igen bade ved Sunddraget: Badeforbud på grund af forurening ophævet

Annonce