Annonce
Sport

Speedwayforbund: VM-finale blev flyttet fra Holstebro på grund af farlige sving

Der var gabende tomt, da VM-finalen søndag skulle være afholdt. I følge forbundene så var banen ikke, som den skulle være. Foto: Morten Stricker
Ifølge Danmarks Motor Union var det på grund af sikkerheden for kørerne, at weekendens VM-finale blev flyttet fra Holstebro til Holsted.

Holstebro: Det var ikke en let beslutning at flytte søndagens VM-finale til Holsted.

Sådan starter Danmarks Motor Union deres forklaring på hvorfor det to timer inden løbsstart blev besluttet, at finalen ikke skulle køres i Holstebro.

- De frivillige ydede en enorm indsats på dagen og arbejdede i fem timer i et forsøg på at gøre banen klar efter megen regn og et massivt slid på banen efter lørdagens mange heat. FIMs internationale jury (Det internationale speedwayforbund, red) besluttede dog i sidste ende, at særligt svingene på banen var en sikkerhedsrisiko, da de ikke kunne repareres tilstrækkeligt på dagen. Derfor var det ikke muligt at afholde løbet på Holstebros bane om søndagen, står der i udtalelsen.

Formanden for Holstebro Speedwayklub, Henrik Jensen, er ikke enig i, at banen var uforsvarlig at køre på. Han mener samtidig, at der ikke blev gjort nok for at teste banens beskaffenhed. En beskaffenhed, som han mente var i orden, og som han optog en video af søndag aften og lagde ud på klubbens facebook-side.

- Der er mange forskellige meninger om, hvornår man skal gøre hvad. Folkene i juryen ser speedway hver weekend, så det må formodes, at de ved, hvad de laver. Vurderingen var, at der ikke var grund til at tage risikoen ved at sende en kører ud for at teste banen, og jeg tror, at når alle får tænkt sig om og kigget på det, så var det den rigtige løsning, siger bestyrelsesformand i DMU (Danmarks Motor Union, red), Jørgen Bitsch, som sagtens kan forstå ærgrelsen i Holstebro, men samtidig er glad for, at løbet blev velafviklet i Holsted.

FIM skriver på deres hjemmeside, at regnvejret natten til søndag ganske enkelt umuliggjorde, at der kunne køres løb på banen. Ifølge reglerne var det en mulighed, at udsætte VM-finalen til mandag, men forbundene vurderede, at det dårlige regn vejr så ud til at fortsætte, og derfor foreslog DMU at løbet skulle flyttes de 117 kilometer sydpå til Holsted.

- Det er rigtig beklageligt for arrangørerne i Holstebro. Men vi kan glæde os over, at Holsted Speedway Klub trådte til med deres bane, så finalen forsat blev afviklet under gode forhold og ikke mindst uden alvorlige skader, skriver DMU i udtalelsen, som samtidig sender en tak til begge klubber for deres indsats.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

112

To sigtelser på én kørsel

Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce