Annonce
Holstebro

Sparekasse: Ingen vej uden om negativ rente

Borbjerg Sparekasse indfører nu også negativ over for kunderne. Direktør Mogens Christensen kalder det en nødvendig ordning på grund af kraftig vækst i indlånene. Foto: Johan Gadegaard
Borbjerg  Sparekasse kalder det et nødvendigt tiltag at indføre negativ rente, da indlånene det seneste år er steget med 67 millioner kroner.
Annonce

Borbjerg: I august 2019 lancerede Jyske Bank som den første bank i Danmark negativ rente over for private kunder.

Den udmelding gav en masse diskussion. Efterfølgende har mere eller mindre alle banker og sparekasser fulgt trop. Beløbsgrænsen for hvornår man skal betale negative renter, er også blevet sænket flere gange.

Nu er turen kommet til Borbjerg Sparekasse. Allerede i februar havde den lokale sparekasse planer om at indføre negativ rente. Ganske enkelt fordi det tiltrækker for mange nye kunder, der kun vil undgå renter i deres eget pengeinstitut.

- Vi vil ikke være fluepapir, lød meldingen i februar fra Borbjerg Sparekasses direktør Mogens Christensen.

Annonce

Nødvendighed

Derefter gik der coronakrise i det hele, og tekniske udfordringer betyder, at det nu bliver fra 31. august, at kunderne bliver ramt af negativ rente på 0,6 eller 0,8 alt afhængig af engagementet i sparekassen.

- Det er en helt nødvendig ordning. Vi ved godt, at det ikke er en populær beslutning, men vi oplever også, at kunderne får mere og mere forståelse for nødvendigheden af at indføre negativ rente, siger Mogens Christensen, der helst havde været tiltaget foruden.

Men stigningen i indlån det seneste år understreger ifølge sparekassedirektøren nødvendigheden. Borbjerg Sparekasse har øget indlånene med 67 millioner kroner, hvorimod udlånene kun er vokset beskedent.

- Det handler også om at finde den rigtige model, men der er ingen vej udenom. Det er meget få banker og sparekasser tilbage, hvor der ikke er indført negativ rente, siger Borbjerg-direktøren. Som en række andre pengeinstitutter lader Borbjerg Sparekasse sine kunder med Nemkonto slippe billigere end kunder, der kun har indlån.


Det er en helt nødvendig ordning. Vi ved godt, at det ikke er en populær beslutning, men vi oplever også, at kunderne får mere og mere forståelse for nødvendigheden af at indføre negativ rente

Mogens Christensen, direktør Borbjerg Sparekasse


De øvrige lokalbanker i området, Vestjysk Bank og Hvidbjerg Bank indførte negativ rente tidligere på året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro For abonnenter

Omtvistede minkgrave: Ny tvivlsom lov kan lovliggøre minkgrave - men måske i strid med grundloven

Annonce