Annonce
Erhverv

Spar åbner igen: Far og søn bliver de nye købmænd

28-årige Lars Svalgaard har tidligere været ansat i Bilka som teamkoordinator, og så har han før haft held med at arbejde tæt sammen med sin far, Kim Svalgaard, i forbindelse med taxakørsel. Makkerparret er derfor sikre på, at de nok skal få partnerskabet til at fungere. Pressefoto
Der er tale om lidt af et far og søn projekt på Døesvej. Til marts kommer der igen liv i Spar-butikken, og det bliver Lars Svalgaard, der sammen med sin far, Kim, bliver de nye købmænd.

Holstebro: Der kommer ikke bare én, men to nye købmænd, når Spar-butikken på Døesvej efter planen åbner igen til marts.

Den tidligere ejer gik konkurs, og butikken lukkede i december 2019. Siden har det været ambitionen, at der skulle findes en ny købmand, så der igen kunne drives Spar-butik på Døesvej. Den proces er nu endeligt afsluttet, og det bliver Lars og Kim Svalgaard, der er far og søn, som overtager nøglerne til butikken.

- Vi har i noget tid snakket om, at vi godt kunne tænke os en ny udfordring, og vi ville gerne være købmænd, så vi glæder os rigtig meget, siger 28-årige Lars Svalgaard.

Det bliver en anden butik, end den der lukkede i slutningen af 2019. Der kommer nyt inventar, og butikken bliver indrettet på en ny måde, så det blandt andet bliver lettere for de unge fra uddannelsesinstitutionerne at handle deres frokost hurtigt, uden at de skal hele butikken igennem.


Jeg er overbevist om, at vi har fundet det helt rigtige par til butikken

Martin Korsholm, salgschef ved Spar Midtjylland.


Ifølge Lars Svalgaard er der tale om en helt ny begyndelse for butikken, og derfor frygter han ikke, at han og hans far må lide samme skæbne som den tidligere købmand. Heller ikke selvom butikken har stået tom i mere end et år.

- Jeg er ikke nervøs for, at vi går konkurs. Det har selvfølgelig været skadeligt, at de gamle kunder har været nødt til at finde nye steder at handle, men vi ved, at kundegrundlaget stadig er der, så nu skal vi kæmpe for at få dem tilbage, siger Lars Svalgaard.

Heller ikke længere oppe i Spar-kæden er der betænkeligheder ved at genåbne en butik, der har ligget stille i længere tid.

- Man kan altid være bekymret for, om butikken har mistet kunder, men nu har vi gået i butikken i nogle uger, og hver dag kommer mange og spørger til, om der snart sker noget. Så jeg er overbevist om, at butikken kommer stærkt tilbage, siger Martin Korsholm, der er salgschef ved Spar Midtjylland.

Annonce

Lokale købmænd

Det er en del af Spar-kædens slogan, at købmanden er lokal. Sådan er det også for de to nye ved roret i butikken på Døesvej. De bor i Holstebro og har et godt kendskab til området. De var derfor højt oppe på ønskelisten, da den nye købmand skulle vælges.

- For mange kunder er det bare vigtigt, at de føler sig trygge ved deres købmand, og det er lettere, når det er en lokal. Så jeg er overbevist om, at vi har fundet det helt rigtige par til butikken, siger Martin Korsholm.

Lars Svalgaard er også overbevist om, at det er vigtigt at dyrke det lokale kendskab, hvis butikken skal blive en succes.

- Når der ikke er så mange regler i forhold til corona længere, skal vi have gang i nogle aktiviteter på græsset foran butikken, så vi får skabt en form for fællesskab om butikken, siger han.

Den endelige åbningsdato er endnu ikke fastlagt, men hvis alt går vel, åbner butikken i løbet af marts.

- Vi har bestilt nogle ting hjem, men som med så meget andet er corona bare en udfordring, og ting tager lidt længere tid, men vi er snart ved at være klar til at åbne, siger Lars Svalgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Engang var jeg stolt af at bo i Holstebro, men så fik jeg børn

Annonce