Annonce
Udland

Spanien indsætter tropper til håndtering af 8000 migranter

Rekordmange migranter svømmede mandag og tirsdag fra Marokko til Ceuta, men mange af dem er blevet fjernet igen af grænsepoliti og spanske tropper. Foto: Jon Nazca/Reuters
Spaniens premierminister, Pedro Sánchez, har lovet at genoprette roen i den spanske enklave Ceuta i Marokko.

På blot to dage har mere end 8000 migranter bevæget sig ind i den spanske enklave Ceuta ved Marokkos nordlige kyst.

Det melder spanske myndigheder ifølge BBC.

Myndighederne mener, at migranterne ankom til stranden i byen til fods ved lavvande eller svømmede ind til enklaven fra strande på den marokkanske side nogle få kilometer derfra.

Af de 8000 migranter er mere end 1500 mindreårige.

Spaniens premierminister, Pedro Sánchez, har lovet at genoprette roen og siger, at omkring halvdelen af migranterne er sendt til Marokko.

De fleste af migranterne siges at være fra Marokko. Spanske tropper er også blevet sendt til stranden for at hjælpe grænsepolitiet.

Tirsdag aften viste optagelser fra stranden, at næsten alle ankomne migranter var væk.

Sánchez er ifølge BBC rejst til Ceuta for at tackle krisen, men det har blot forværret de diplomatiske spændinger mellem Spanien og Marokko.

Marokko har kaldt sin ambassadør i Spanien tilbage for at diskutere videre træk, efter at Spaniens udenrigsminister udtrykte afsky over, hvad der foregik.

Den uhørt store tilstrømning af migranter kommer på et tidspunkt, hvor forholdet mellem Spanien og Marokko i forvejen er anspændt.

De to lande har i flere år samarbejdet om at forhindre ulovlig migration til Europa.

Men det samarbejde er muligvis under pres.

Flere spanske medier skriver således ifølge nyhedsbureauet Reuters, at den massive overgang af migranter skal ses som et udtryk for den marokkanske regerings utilfredshed med Spanien.

Det nordafrikanske land er fortørnet over, at Spanien angiveligt har ladet lederen af Polisario-bevægelsen, Brahim Ghali, rejse ind i landet i midten af april.

Der har i årtier været en strid mellem Marokko og bevægelsen, der ønsker selvstændighed for Vestsahara - et ørkenområde på 266.000 kvadratkilometer mellem Marokko og Mauretanien.

/ritzau/

Link til citeret artikel fra BBC
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce