Annonce
Navne

Sosu-elever skal til DM i skills

Cecilie Volquartz Gejl (til venstre) og Malene Nørgaard Oberg Petersen fra Vinderup er regionsmestre i SOSU Skills, Region Midtjylland. Pressefoto

Holstebro: For femte år i streg har elever fra Social & SundhedsSkolen Herning kvalificeret sig til danmarksmesterskabet for social- og sundhedsassistentelever. To andenpladser og to førstepladser er det blevet til. Og nu har Cecilie Volquartz Gejl og Malene Oberg Nørgaard Petersen netop vundet regionsmesterskabet i SOSU Skills for Region Midtjylland. Malene Nørgaard Oberg Petersen er fra Vinderup og går til dagligt i skole på Holstebro-afdelingen.

Nu skal de to elever fra Social & SundhedsSkolen ansat i henholdsvis Herning Kommune og Region Midtjylland repræsentere den midtjyske region ved DM i Skills i Bella Center i København 16. - 18. januar. Malene Nørgaard Oberg Petersen er så overvældet over førstepladsen, at hun lige skal have et par dage til at forstå, at hun nu skal til DM.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Her er Holstebros nye skolechef

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

Stjal dåseøl og mad fra båd

Annonce